Antalya

Sırbistan Milli Günü, EXPO 2016 Antalya'da kutlandı

13:04 07 Ekim 2016
Sırbistan Milli Günü, EXPO 2016 Antalya'da kutlandı

EXPO 2016 Antalya kapsamında, resmi katılımcı ülkelerden Sırbistan'ın milli günü kutlandı.

Sırbistan Milli Günü kutlamaları için Antalya'ya gelen Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic ve beraberindeki heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık tarafından karşılandı. Büyükelçi Vucetic, daha sonra EXPO ziyaretçi defterini imzaladı.

Küçük amfi tiyatroda devam eden kutlamada, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasının ardından Vucetic, açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti'ne Sırbistan'ı EXPO 2016'ya davet ettikleri için teşekkür eden Vucetic, EXPO gibi etkinliklerin halkların, kültürlerin ve geleneklerin birbiriyle daha iyi tanışmasına ve ikili ilişkilerin zenginleşmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Sırbistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin uzun bir geçmişe dayandığına işaret eden Vucetic, "Bugüne kadar hep iyi olan ilişkilerimizi daha da ilerletmeliyiz, özelikle ekonomi alanında. Bazı konularda bakış açımız farklı olabilir ama gerçek ortak ve dostların yaptığı gibi karşılıklı saygı çerçevesinde görüşerek ve anlaşarak bu farkları çözmeye çalışıyoruz." dedi.

EXPO sonunda Sırbistan bahçesini EXPO 2016 Antalya Ajansı'na teslim edeceklerini belirten Vucetic, bu şekilde Sırbistan'ın kalıcı olarak Antalya ve Türkiye'de bulunacağını ifade etti.

"Bahçemizin, iki ülkenin işbirliği ve yakınlık simgesi olarak kalacağından hiç şüphem yok." diyen Vucetic, ülke bahçesinin anahtarını EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök'e teslim etti.

Tören sonrasında Bilja Krstic ve Bistrik Orkestrası konser verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.