Antalya

3. Uluslararası Titreyengöl Dragon Kano Festivali

20:31 21 Ekim 2016
3. Uluslararası Titreyengöl Dragon Kano Festivali

Manavgat ilçesinde düzenlenen "3. Uluslararası Titreyengöl Dragon Kano Festivali" başladı.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) ile Türkiye Kano Federasyonunun desteklediği Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen festivale 24 takım ve 250 sporcuyla katıldı.

Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen festivalin açılış töreninde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet'in kuruluşunun 93. yılında anlamlı bir sportif etkinlik yapmak istediklerini söyledi.

Manavgat halkına kano sporunu sevdirmek hem de bölge turizmini canlandırmayı hedeflediklerini belirten Sözen, "Türkiye'nin içinde bulunduğu bu kritik süreçte sporun birleştirici gücü ve sinerjisinden yararlanarak ülkeye barış ve sevgi mesajları vermeye çalışacağız." dedi.

TİSOYAB Başkanı Hüseyin Aydoğan ise gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın tek yolunun spor olduğunu bu nedenle kano sporunu yaymaya çalıştıklarını vurguladı.

Açılışta Başkan Sözen'in jet ski, şampiyon sporcu Ali Komşusu'nun flyboard gösterileri ilgiyle izlendi.

Festivalin ilk gününde resmi kurumların yarışı yapıldı. Sözen'in de bulunduğu Manavgat Belediyesi kano takımı yarışı birinci sırada tamamladı. Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü takımı ikinci, Side Özel Eğitim Merkezi üçüncü ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ise dördüncü oldu.

Hafta sonu ise aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Belediyesi ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesinin bulunduğu dragon kano takımları yarışacak.

3. Uluslararası Titreyengöl Dragon Kano Festivali, 23 Ekim'de sora erecek.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.