Antalya

Asker arkadaşları 29 yıl sonra buluştu

13:55 22 Ekim 2016
Asker arkadaşları 29 yıl sonra buluştu

Vatani görevlerini 1987'de İzmir'de yapan 15 asker arkadaşı, 29 yıl sonra Antalya'nın Kemer ilçesinde bir araya geldi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde çalışan Süleyman Elçin, İzmir'in Gaziemir ilçesinde askerlik yaptığı arkadaşlarını bir araya getirdi. Kemer'de bir otelde toplanan arkadaşlar, askerlik anılarını ve 15 Temmuz darbe girişimini konuştu.

Süleyman Elçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir organizasyonu uzun zamandır düşündüğünü, ancak bu yıl yapabildiğini söyledi.

Bir arkadaşının akrabalarını her yıl bir araya getirmesinden esinlenerek bu düşünceyi uygulamak istediğini ifade eden Elçin, bazı asker arkadaşları ile bağlarını koparmadığını dile getirdi.

Çoğu arkadaşına sosyal paylaşım sitelerinden ulaştığını ifade eden Süleyman Elçin, "İzmir Gaziemir'de askerlik yaptık. 18 ay askerlik yapınca ister istemez çok anı birikiyor. Arkadaşlarımla toplanarak eski günleri konuştuk. 15 Temmuz darbe girişimi her Türk vatandaşını nasıl etkilediyse, bizi de etkiledi. O gece milletçe birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduk. 'Her Türk asker doğar' sözü bizim sloganımız. Biz eski asker arkadaşları olarak her zaman göreve hazırız." dedi.

Askerlik yaptığı dönemde üsteğmen olan, daha sonra ise Kurmay Binbaşı olan Recep Güngör'ü 1998'de Şırnak'taki Cudi Dağı civarında 11 rütbeli asker ile helikopter kazasında kaybettikleri için duygulandıklarını belirten Elçin, Güngör komutanlarını asla unutamadıklarını kaydetti.

- "15 Temmuz'da 'Ben hain değilim' deyip intihar eden astsubay gördüm"

Askerliğini er olarak yapan Turgay Güner ise 15 Temmuz'da yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Darbe girişimi olduğunu televizyondan öğrendim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet etmesinden sonra arkadaşlarımız ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittik. Belli bir süre araçla gittik, ancak trafik daha sonra durdu. İnsanlar yürümeye başladı. Baktım insanlar yürümeye başlıyor, ben de onlara katıldım. O gece havalimanına 5 tankın girdiğini ve insanların tankların önünde durduğunu gördüm. Bir tankın yanında duran astsubayın, 'Ben vatan haini değilim' diye bağırdıktan sonra kendi silahı ile intihar ettiğini gördüm. Biz havalimanına gitmeden önce orada yaklaşık 50 rütbeli asker varmış. Biz gittikten sonra sadece orada erler vardı."

Güner, o gece kendisi de dahil herkesin tankların üzerine çıkarak birlik beraberlik çağrısı yaptığını kaydetti.

Buluşmada asker arkadaşları eski günleri yad etmek için tekrar içtima alıp, tekmil de verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.