Antalya

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

20:38 23 Ekim 2016
53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında kapanış ve ödül töreni düzenlendi.

Türkiye'nin en köklü film festivallerinden "53. Uluslararası Antalya Film Festivali"nin kapanış ve ödül töreni nedeniyle düzenlenen program, yerli ve yabancı sanatçıların kırmızı halı geçişiyle başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde düzenlenen kapanış töreni öncesi sanatçılar, kırmızı halıda objektiflere poz verdi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği festivalde, yerli ve yabancı sanatçılar, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Kırmızı halıda eşi Ebru Türel ile yürüyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Menderes Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta boyunca sinemanın ışığının Antalya'dan yükseldiğini söyledi.

Festival kapsamında mülteci dramına da dikkati çektiklerini belirten Türel, "Güneş Tutulması temasıyla 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi dünyaya bir kez daha hatırlattık. Güzel filmler vardı, güzel bir yarış oldu. Bir haftalık festival maratonunu tamamlıyoruz." diye konuştu.

Kırmızı halıda yürüyen sanatçılardan Yonca Evcimik de festivalin her geçen yıl büyüdüğünü söyledi. Festivale destek verenlere teşekkür eden Evcimik, "Hayvan hakları lütfen. Hayvan haklarına da destek verenlere teşekkür ederim. Umarım festivalin başarısı sürer, bu başarı hayvan haklarına ve müzik dünyasına da örnek olsun." dedi.

Sunucu ve oyuncu Ali Sunal da festivalden büyük keyif aldığını, bunları paylaşmanın büyük bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Sinema ve dizi oyuncusu Nursel Köse de "Festival boyunca çok güzel zaman geçirdik. Antalya'ya bayıldım, bu gece ödüller dağıtacağız." ifadesini kullandı.

ABD'li aktör John Savage de Türkçe olarak "Merhaba, iyi akşamlar" diyerek, vatandaşları ve basını selamladı.

Amerikalı sinema oyuncusu Harvey Keitel, film ve dizi oyuncusu İngiliz Tara Fitzgerald, Hollandalı aktör Rutger Hauer, 2Gladyatör" ve "Şeytanın Avukatı" filmleriyle tanınan dünya sinemasının ünlü oyuncularından Connie Nielsen başta olmak üzere çok sayıda yabancı ünlü de kırmızı halıda yürüdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.