Antalya

Spor turizminde Güney Kore hedefi

19:40 24 Ekim 2016
Spor turizminde Güney Kore hedefi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) spor turizminin Asya pazarına açılması yönündeki çalışmaları sonucunda, Güney Kore'nin 12 yaş altı futbol yaz ligi şampiyonu olan takımı Antalya'da kamp yaparken MBC kanalı belgesel çekimleri gerçekleştirdi.

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, turizmin yıla yayılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle kültür, eko, inanç, spor turizmi potansiyeli taşıyan ve genelde sonbahar-kış aylarında tatili tercih eden Güney Kore'den 12 yaş altı futbol yaz ligi şampiyonu takımı Belek'te kamp yaptı.

Güney Kore'nin en büyük televizyon kanalı MBC'nin Gençlik Futbolu Destekleme Vakfı'nın (MBC/YFF) Genel Sekreteri Byungshul Yoon başkanlığındaki 30 kişilik kafile, 10 gün boyunca antrenman, dostluk maçlarını içeren kamp ile Antalya'nın tarihi ve turistik yerlerini de gezerken, MBC ekibi de Antalya'nın spor turizmi potansiyeli, tarihi ve turistik yerlerini içeren otuzar dakikalık iki ayrı belgesel için çekimler gerçekleştirdi.

- "Profesyonel ligdeki takımlara tavsiye edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen MBC/YFF Genel Sekreteri Yoon, desteklenen takımlardaki en iyi 12 yaş altı 18 futbolcu, 4 teknik adam ve televizyon ekibiyle Antalya’ya geldiklerini söyledi.

Antalya'ya gelmelerindeki sebebin burada Türk teknik adamlardan futbolcuların eğitim alması, buradaki tesisleri görebilmek ve çalışmalara devam etmek olduğunu ifade eden Yoon, şöyle konuştu:

"Güney Kore'de profesyonel ligdeki takımların da buralara gelmelerini tavsiye edeceğiz. Antalya, tarihi ve doğal güzellikler açısından ayrıcalıklar sunan bir bölge. Çok güzel yerler gördük ve çok güzel şekilde ağırlandık. Çocuklarla EXPO Antalya'yı gezdik ve çok beğendik. Eğlenceli vakit geçirdik. 2003'ten beri MBC vakfı olarak çeşitli yerlere gittik. Barcelona, Manchester United, Real Madrid, Bayern Münih ve Trabzonspor gibi takımların kamplarını da ziyaret ettik. Antalya'da çok memnun kaldık. Her yıl ekim veya kasım aylarında Antalya'ya gelmek istiyoruz. Son olarak Türkiye'ye gelmeden önce güvenlik problemleri hakkında bazı endişelerimiz vardı. Antalya'ya geldikten sonra güvenlik problemlerinin olmadığını gördük."

- "Kore pazarını hareketlendirebiliriz"

Antalya’nın Türkiye'nin en iyi destinasyonu olduğunu vurgulayan Tanıtım PR Ajansı Üst Düzey Yöneticisi Esther Eun-Gyung Na, Antalya'nın Kore pazarı için birçok avantajının bulunduğunu söyledi.

Na, Korelilerin her şey dahil konaklama sisteminden ve spor imkanlarından çok memnun kalacağını vurgulayarak "Kore pazarını hareketlendirebiliriz. Antalya turizm ürünlerini, özellikle golf turizmini 3 yıl önce tanıtmaya başladım. Memnuniyetle söyleyebilirim ki Kore'deki en büyük turizm ve özellikle golf turizmi acentesi benimle Antalya'ya golf turları satmak üzere anlaşma yaptı. Bunu duyduğum için çok mutluyum. Eminim ki bu ürünle başlayarak Antalya'nın Kore pazarı için ne kadar önemli bir destinasyon olduğunu tanıtacağız."

- "Japonya ve Güne Kore'de 20 milyon golfçü var"

Uzakdoğu ve Asya pazarına yönelik golf, futbol gibi spor turizmi alanında çalışan ve heyete eşlik eden turizmci Oğuzhan Alp da Asya pazarının özellikle golf turizmi açısından Antalya için çok önemli olduğunu belirtti.

Alp, Japonya ve Güney Kore'deki toplam golfçü sayısının 20 milyon olduğunun altını çizerek "Güney Kore'deki iklimden dolayı kış aylarında golf oynanamıyor ve bu sebeple yurt dışına büyük yönelme var. Pazardan pay alabilmek için gerekli hazırlıkları yaptık. Partner otellerimiz ve golf kulüplerimizle birçok projeye imza atıyoruz. Önümüzdeki sene Japon ve Koreli golfçüleri, diğer sporcuların kamp yapmaları için çalışıyoruz. Güney Kore’den 300 bin, Japonya'dan ise 400-450 bin kişi kişi golf için yurt dışına çıkıyor. Önümüzdeki süreçte hedefimiz yüzde 5'e ulaşabilmek." diye konuştu.

Sonbahar ve kış aylarında turizm hareketleri yoğun olan eko, kültür, spor ve inanç turizmi odaklı Güney Kore'ye yönelik tanıtım turları hazırlayan BAKA, geçen yıllarda Güney Kore'den yüksek tirajlara sahip gazete ve dergilerin seyahat editörleri, tur operatörlerine yönelik tanıtım turları düzenlemişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.