Antalya

Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

11:20 25 Ekim 2016
Kemer'in kadın şoförleri okul yolunda

YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesinde servis şoförlüğü yapan iki kadın, hafta içi her gün okul yollarını aşındırıyor.

Kadın şoförler Binnur Durkoç ve Hülya Yıldırım, ilçedeki bir rehabilitasyon merkezi ile okulda servis şoförlüğü yapıyor. Kadın şoförler, öğrencileri güvenli şekilde okullarına ulaştırmak için direksiyon sallarken, şoför koltuğunda kadınları gören kimi vatandaşlar, ilçede sık rastlamadıkları bu duruma şaşırıyor.

Hakkı Saygan Hacı Hafize Saygan 3 Ortaokulunun öğrencilerini taşıyan Binnur Durkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılından beri okul servisi kullandığını, sabah erken saatlerde kalkıp öğrencileri evlerinden aldığını ve okula bıraktığını söyledi. Okul çıkışında da öğrencileri ailelerine teslim ettiğini belirten Durkoç, bazen öğrencileri yolun karşı tarafına kendisinin geçirdiğini ifade etti. 38 yaşında ve bir çocuk annesi olan Durkoç, kızının da kendi servisinde okula gidip geldiğini anlattı.

Babasının eski servis şoförü olduğunu ve kendisini bu mesleği yapmaya yönelttiğini dile getiren Durkoç, "Çocukları çok seviyorum. Servisteki diğer öğrenciler de benim çocuklarım gibi." dedi.

Kendisini, servisindeki öğrencilerin ablası, annesi ve teyzesi gibi hissettiğini söyleyen Durkoç, "Hepsiyle diyaloğumuz iyi. İlk başta beni görünce şaşırmışlardı. Ama alıştılar. Çocuklar bir erkek şoförle paylaşamadıkları konuları benimle daha rahat konuşuyorlar. Vatandaşlar ilk gördüğünde çok şaşırıyor ama daha sonra tebrik ediyorlar. Kadın şoförler, hem kendi hem de çocukların can güvenliği açısından trafikte daha dikkatli." diye konuştu.

- "Aracım ikinci evim gibi"

Durkoç, aracını kendisinin temizleyip yıkadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çocukların sağlığı ve hijyeni açısından bu önemli. Aracım ikinci evim gibi. Aracımda 16 öğrenci var. Hepsinin velisi bana güvendiklerini söylüyor. Trafikte bazen sıkıntı yaşıyorum. Erkek sürücüler zaman zaman sıkıştırıyorlar. Hızlı kullanıyorlar. Ama bu duruma alıştım. Trafikte bana 'Şoför Nebahat' diye sesleniyorlar. Ama bundan rahatsızlık duymuyorum çünkü işimi severek yapıyorum. Aileme de maddi anlamda destek sağlıyorum."

- "Mesleğimi severek yapıyorum"

Yaklaşık 5 yıldır özel bir rehabilitasyon merkezinin servisinde şoförlük yapan 34 yaşında Hülya Yıldırım ise kendi isteği ile bu mesleği seçtiğini ve ailesine maddi destek amacıyla çalıştığını söyledi.

Yıldırım, trafikte kendisini görenlerden tebrik aldığını bildirerek, trafikte bazen korna ile taciz edildiğini ancak kendi işine baktığını kaydetti.

Çalıştığı kurumun özel olmasından dolayı çalışma saatlerinin esnek olduğunu ifade eden Yıldırım, çocuklara karşı anne şefkatiyle yaklaştığı için velilerin rahat bir şekilde çocuklarını teslim ettiklerini anlattı.

Aracının temizliğini ve her türlü bakımını kendisinin yaptığını belirten Yıldırım, "Temizlik benim için çok önemli. Çocukların sağlığı açısından kendim temizliyorum. İleride kendi aracımı alıp kendi servis aracımı kullanmak istiyorum. Mesleğimi severek yapıyorum ve aileme destek oluyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.