Antalya

EXPO'da Zimbabve Milli Günü kutlandı

17:03 26 Ekim 2016
EXPO'da Zimbabve Milli Günü kutlandı

EXPO 2016 Antalya'da Zimbabve Milli Günü kutlandı.

EXPO 2016 Antalya'da gerçekleştirilen kutlamalara Zimbabve Cumhuriyeti Tarım, Mekanizasyon ve Sulama Bakanı Joseph M.Made ile Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler ve Kooperatif Bakanı Sithembiso Nyoni katıldı.

Zimbabveli bakanlar, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık ve Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

Bakan Made ve Nyoni ziyaretçi defterini imzaladı. Daha sonra alanı gezen Zimbabveli bakanlar, ülkelerinin bahçesini inceledi. Zimbabve'den gelen öğrenciler burada yöresel Zhana dansı ile ziyaretçileri karşıladı.

Zimbabve Milli Günü kutlamaları, bahçe gezisinin ardından Calista Luxury Otel'deki kutlamalarla devam etti. Burada Zimbabve madenlerinden çıkarılan elmas ve değerli taşlardan oluşan koleksiyonu inceleyen Bakan Made, Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Harare'ye direkt uçuş anlaşmasının ticareti kolaylaştırmak ve artırmak adına önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

EXPO 2016'nın temasının "Gelecek nesiller için yeşil bir dünya" olduğunu hatırlatan Bakan Made, bu temanın, geleceğin sürdürülebilir büyüme ve gelişim temelleri üzerine kurulmasının önemine dikkati çektiğini kaydetti. Zimbabve hükümetinin eğitime, yoksulluğu önleyici çalışmalara ve gıda güvenliği konularına önem verdiğine işaret eden Made, şöyle konuştu:

"Bakanlık bünyesinde bir gençlik bürosu kurarak, genç nüfusun tarımsal üretime katılmasına imkan sağladık. Böylece bir taraftan yoksulluğu azaltırken bir taraftan da iş imkanı sağlamış olduk. Zimbabve, Güney Afrika'nın kalbinde yer alan stratejik öneme sahip bir ülke. Ülke önemli bir tarım ve turizm potansiyeline sahip."

Büyükelçi Kök ise Zimbabve'nin EXPO'ya katılımının iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladığını vurguladı. Zimbabve'nin iki bakan ile milli gün kutlamalarına katılmasının kendilerini memnun ettiğini kaydeden Kök, bu ziyaretin yüksek bir heyet düzeyinde gerçekleşmesinin iki taraflı ilişkilere değer katacağını dile getirdi.

Zimbabve Milli Günü kutlamaları ülkenin ünlü şarkıcısı Hope Masike'nin konseri ve dans gösterileri ile sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.