Antalya

Cumhuriyet 93 yaşında

14:44 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Manavgat ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Kaymakamı Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in halkın bayramlarını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Günlü, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

29 Ekim 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet'in 93'üncü yıl dönümünü kutlamanın gurur ve sevinci içinde olduklarını belirten Günlü, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimizin ilanı büyük milletimizin şanla, şerefle dolu tarihinin en parlak zaferlerinden biridir. En büyük çağdaşlaşma projesidir. Nihai hedef olan muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda atılan en önemli adımdır. Yaklaşık 100 yıl geçmiş olmasına rağmen Kurtuluş Savaşı ile kazandığımız destan sonucunda kurduğumuz Cumhuriyet'i hala içine sindiremeyenlerin olduğunu biliyoruz. Bunun en sonuncusu da 15 Temmuz darbe girişimidir. Bu büyük millet daha önce olduğu gibi bu bölücü örgüte de gereken cevabı en güzel şekilde vererek Cumhuriyet'e ve demokrasiye sahip çıkmıştır."

Törende, cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Çeşitli akrobasi gösterileri ve halk oyunları gösterisinin yer aldığı törende, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Mehteran Takımı da konser verdi.

Program, bando eşliğinde geçit töreni ile son buldu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.