Antalya

Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları

15:24 04 Kasım 2016
Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları

Uluslararası Acil Sağlık Olimpiyatları, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.

Tüm Acil Tıp Teknisyeni ve Paramedik Derneği ile Uşak İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen olimpiyatlara, medikal kurtarma ve acil servis ekiplerinde görevli Türkiye, Azerbaycan, Sırbistan, Makedonya ve Macaristan'dan yaklaşık 650 kişi katıldı.

Sağlık Bakanlığının destekleriyle yapılan organizasyona katılan sağlık ekipleri, Beldibi Mahallesi'nde bir otelin içinde ve dışında kurulan parkurlarda yaralıları kurtarmak için zamana karşı yarıştı.

Otelin dışında kurulan deprem enkazı parkurunda senaryo gereği enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışan ekipler, yaralıların tansiyonuna baktı ve oksijen maskesi taktı.

Ekipler, otel içerisinde kurulan patlama bölgesinin anlatıldığı parkurda ise yaralananlara acil müdahalede bulundu. Önce hafif yaralıları ve bebekleri patlama bölgesinden güvenli bölgeye taşıyan ekipler, ağır yaralılara ise sağlık durumlarına göre müdahale etti.

Başka bir parkurda ise ekipler, yaralıları kanalizasyon borularının içinden, otomobil lastiği gibi engellerden geçerek taşımaya çalıştı.

Dernek Başkanı Ertuğrul Erik, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonu düzenlemekteki amaçlarının UMKE ve 112 ekiplerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

UMKE ve 112 ekipleri olarak daima zinde olmaları gerektiğini ifade eden Erik, "Burada medikal anlamda yarışmalar düzenliyoruz. Tamamen kurtarma ve medikal üzerine yarışmalar var. Hakemler takımların derecelerini hesaplayıp not veriyor. Yaklaşık 45 ilden katılımcılar var. İnşallah mesleğe faydalı bir organizasyon olur." diye konuştu.

Dereceye giren ekiplere, Uşak tarhanası, battaniye, plaket ve kupa verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.