Antalya

"Trans Taurus" bisiklet rallisi

17:02 04 Kasım 2016
"Trans Taurus" bisiklet rallisi

Türkiye'nin ilk dağ bisiklet rallisi "Trans Taurus", Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Kemer Belediyesi destekleriyle Kemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yarışa, Türkiye'den 56, Rusya'dan 12, İsrail'den 2, İngiltere ve Almanya'dan birer sporcu olmak üzere, toplam 72 bisikletçi katılıyor.

Yarış, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Hasan Özak, Kemer Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı'nın da belli bir mesafeye kadar bisiklet sürmesiyle start aldı. Sporcular 3 gün sürecek ve toplam 190 kilometrelik parkurda dereceye girebilmek için pedal çevirecek.

Yarışmacılar ilk günkü 60 kilometrelik etapta, Kemer, Gedelme ve Ovacık yaylalarındaki zorlu parkurda mücadele etti.

Yarış koordinatörü Ömer Nizam, gazetecilere yaptığı açıklamada, yarışın Türkiye'de ilk dağ rallisi olduğunu söyledi. Nizam, daha önce Kemer'de yapılan Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) yapıldığı parkurlarda artık bisikletlerin sürüldüğünü anlatarak, güzel bir organizasyon olacağına inandıklarını dile getirdi.

Nizam, yarışlara yabancı bisiklet tutkunlarının da katıldığına değinerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yarışlar, yarınki 70 kilometrelik Gedelme, Ovacık, Altınyaka ve Belen yaylarından oluşan etabın ardından, pazar günkü 60 kilometrelik Gedelme, Çukuryayla ve Beycik Yaylası etabı ile sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.