Antalya

Şırnak'taki terör saldırısı

14:40 25 Kasım 2016
Şırnak'taki terör saldırısı

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucu şehit düşen 25 yaşındaki Uzman Çavuş Tuncay Arslan'ın cenazesi, memleketi Antalya'nın Korkuteli ilçesinde toprağa verildi.

Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan askeri yetkililer tarafından alınan cenaze, helallik için Korkuteli ilçesi Uzunoluk Mahallesindeki babaevine götürüldü.

Daha sonra Çayırlı Camisi'ne getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omzunda taşınarak musallaya konuldu. Bu sırada şehidin annesi Satı, babası Celal ile kardeşleri Fatih ve Tuğba Arslan, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Satı Arslan, hainleri güldürmemek için feryat etmeyeceğini söylerken, baba Celal Arslan ise "Oğlum rahat uyu. Arkadaşların senin intikamını alacaktır. Vatan sağolsun" dedi.

Cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Atay Uslu, Gökçen Özdoğan Enç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök ile partilerin il başkanları ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

Cenaze namazını Antalya Müftüsü Osman Artan kıldırdı. Arslan'ın cenazesi tekbirler eşliğinde askeri tören ile defnedileceği mezarlığına götürüldü. Bu sırada vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

Arslan'ın naaşı, Paşa Mezarlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Uzman çavuş Tuncay Arslan, Şırnak'ta Cudi Dağı mevkisinde arama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.