Antalya

Milli boksör Tatar, mezarı başında anıldı

19:53 26 Kasım 2016
Milli boksör Tatar, mezarı başında anıldı

Türkiye ve Balkan şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa ve Akdeniz Oyunları'nda madalya sahibi olan milli boksör Seyfi Tatar, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

Türkiye, Balkan ve Avrupa şampiyonlukları bulunan, 1971 Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Türk spor tarihinin ve boks tarihinin unutulmaz isimlerinden Tatar'ın ölümünün birinci yıl dönümünde tören düzenlendi.

Manavgat Belediyesi tarafından Kavaklı Mezarlığı'nda yaptırılan anıt mezardaki programda konuşan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, milli boksör Tatar'ın Türk sporunda ve boksta büyük emekleri ve katkılarının bulunduğunu söyledi.

Tatar'ın küçük yaşlarda büyük başarıları olduğunu belirten Kaymakam Günlü, "Onun o başarılarını, bu millete ve boks sporu camiasına yaşattığı gururu çok fazla birebir yaşamış değiliz. Ama daha sonrasından çok iyi biliyoruz. Pek çok sporcuyu yetiştirdiğini, şampiyonlukların, Balkan ve Avrupa derecelerinin, Türkiye derecelerinin yanında bu spora hoca olarak da ağabey olarak da çok büyük emekleri geçtiğini çok iyi biliyoruz." diye konuştu.

Milli boksör Tatar'ın oğlu Emrah Seyfi Tatar ise, anma töreninde Türkiye'nin yanı sıra dünyanın değişik yerlerinden katılımın olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

"Babam, sevgi dolu bir insandı, her işini sevgiyle yapardı, sporu da sevgiyle yaptı. Bu yüzden başarılı oldu. Bize hep böyle öğretti. 'İşinizi sevgiyle yapın, başarı zaten peşinden gelir' diyen örnek bir insandı gerçekten." diyen Tatar, babasının sporda her zaman aklı ve sevgisini birleştirerek, hareket ettiğini vurguladı.

Tatar, "Bu sayede de Türkiye'de hep en teknik boksör seçildi. Bu anlamda takdir gördü, antrenör arkadaşlarına ve öğrencilerine hep örnek olmuştur. Çok iyi bir aile babasıydı. Bizleri hep sevdi. Biz onu her zaman sevdik. Şimdi özlemle anıyoruz kendisini." dedi.

Konuşmaları ardından bir yıl önce hayatını kaybeden Tatar için Kur'an okundu ve dua edildi.

Programa, Seyfi Tatar’ın ailesi ile Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, eski milli boksörler Yusuf Şahin, Ali Dilek, Ahmet Musul, Eraslan Doruk, Hasan Şekerer, Cumhur Asilkefeli, Fuat Temel, Mehmet Güverte, Mehmet Tatar, Kemal Tatar, Emin Günerhan ve Türk Boksörler Derneği Başkanı Nazmi Menteş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.