Antalya

Demreli çiftçilerden "kimyasal" tepkisi

13:41 16 Şubat 2017
Demreli çiftçilerden "kimyasal" tepkisi

Antalya'nın Demre ilçesinde bir grup üretici, son dönemde bazı televizyon kanallarında yapılan yayınlarda sebze ve meyvelerin üretiminde kimyasal kullanıldığı yönünde haberlere yer verilmesine tepki gösterdi.

Demre Toptancı Hali'nde yapılan eyleme, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, Ziraat Odası Genel Sekreteri İlker Günay, Demre Hal ve Komisyoncular Başkanı Fahri Duran, çiftçiler ve komisyoncular katıldı.

Halde toplanan üreticiler, üzerinde, "Domates hormonlu, biber zehirli olsaydı, çocuklarımız serada değil kreşte büyürdü", "Soframıza koymadığımızı sofranıza koymuyoruz" yazılı pankartlar taşıdı. Üreticilerden bazıları traktörlerine sebzeler asarken, bazıları ise domatesleri yere döktü.

Ziraat Odası Başkanı Sarıca, yaptığı konuşmada, bazı televizyon kanallarında sebze ve meyvelerde kimyasal madde kullanıldığına dair haber yapıldığını belirterek, bu iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Türkiye'de yaklaşık 10 yıldır biyolojik mücadele yapıldığına değinen Sarıca, "Çiftçinin arkasındayım. İki kanala ihtar çektim. Eğer bu durum düzeltilmezse bu kanalları mahkemeye vereceğim." dedi.

Ziraat Odası Genel Sekreteri İlker Günay ise ulusal kanallarda fikrine danışılan kişilerin bu konuda yetkin kişiler olmadığını iddia etti. Bu tür haberlerin çiftçileri zor durumlara düşürdüğünü vurgulayan Günay, "Çiftçiler, üretimde çok ağır şartlarda çalışıyor. Ürünlerimiz, biyolojik mücadelede kullanılan bambus arısı ve ruhsatlı tarım ilaçları ile yetiştiriliyor. Çiftçilerin en büyük sorunu, ürettikleri ürünü pazarlayamamasıdır. Biz devletten ürünler için pazar, ihracat için de destek istiyoruz. Enflasyon hesaplamasından turfanda sebze ve meyvenin çıkarılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Hal ve Komisyoncular Başkanı Duran, devletten çiftçilere ve komisyonlara destek istedi. Demre Belediye Başkanı Topcu da çiftçiye her zaman sahip çıktıklarını, konunun bir an önce devlet yetkilileri tarafından düzeltilmesini istediklerini anlattı.

Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.