Antalya

Körfez ülkeleri ve Kazakistan heyetlerine Antalya tarımı anlatıldı

15:15 17 Şubat 2017
Körfez ülkeleri ve Kazakistan heyetlerine Antalya tarımı anlatıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA), tarım sektörüne yönelik düzenlediği programda Körfez ülkeleri ve Kazakistan'dan gelen heyetler çeşitli ziyaretlerde bulundu.

BAKA, Antalya tarım sektörüne yönelik iyileştirme ve alternatif oluşturma amacıyla Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu himayesinde tarım sektörüne yönelik iki tanıtım programı hazırladı.

Yaş sebze ve meyve başta olmak üzere, tarım ürünlerine yeni pazarlar oluşturmayı ve mevcut pazarları geliştirmeyi hedefleyen tanıtım ve işbirliği programlarına, başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinden 38 kişilik, Kazakistan'ın Güney Kazakistan eyaletinden de 11 kişilik bir heyet geldi.

Antalya'daki 24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ve Antalya toptancı halini ziyaret eden heyetlerin Antalya, Isparta ve Burdur'daki tarım, tohum ve sera firmalarının temsilcileri ile de toplantılar yaparak işbirliği fırsatları arayacakları bildirildi.

Kazakistan heyetini kabul eden Antalya Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Antalya'nın hem turizm hem de bir tarım şehri olduğunu ifade ederek, "İşbirliği yapmaktan mutlu olacağız. İnşallah gelecekte işbirliğimiz devam edecektir. Kazakistanlı kardeşlerimizle tarihi birlikteliğimiz, geçmişimizle beraber aynı hatıratı taşıyan insanlarız. Hoşgeldiniz. Kazakistan'a sevgi ve selamlarımı sunuyorum." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.