Antalya

Antalya'da bir kadının eşi tarafından öldürülmesi

16:50 20 Şubat 2017
Antalya'da bir kadının eşi tarafından öldürülmesi

Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın, evliliğinde yaşadığı sorunlar nedeniyle boşanmak isteyen Cemile Ş'nin eşi tarafından tabancayla ateş edilerek öldürülmesini kınadı.

Sayın, yaptığı yazılı açıklamada, Cemile Ş'nin eşi tarafından öldürülmesinin herkesi derinden yaraladığını belirtti. Aynı acıyı herkesin yüreğinde hissettiğini vurgulayan Sayın, şunları kaydetti:

"Her işlenen cinayetin son olmasını diliyoruz ancak her gün başka şehirlerde kadın cinayeti işleniyor. Ne yazık ki Cemile Ş. cinayetinin bir ilk olmadığı gibi birçok kentte yaşanan kadın cinayetlerine son verilmesi ve bu hususta akılcı ve medeni çözümler üretilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Toplumun geleceğini oluşturan kadınlar ne yazıktır ki türlü olumsuzluklarla karşı karşıya gelmektedir. Uygarlık geliştikçe şiddetin azalacağı yolundaki görüşlerin aksine şiddet, farklı boyutlarda ve yoğunlukta yaşanmaktadır. Kadına yönelik her türlü şiddet kim tarafından ve nerede gerçekleştirildiğine bağlı olmaksızın suçtur. Bizler de kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz."

- Eniştenin tedavisi devam ediyor

Öte yandan aynı olayda yaralanan Cemile Ş'nin eniştesi M.Ş'nin Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisinin sürdüğü bildirildi. Ameliyat edilen M.Ş'nin yoğun bakımdan normal servise alındığı öğrenildi.

Kepez ilçesi Teomanpaşa Caddesi 2216. Sokak'ta 18 Şubat Cumartesi akşamı meydana gelen olayda, Afyonkarahisar'dan Antalya'ya gelerek kız kardeşi Y.Ş.'nin yanına sığınan eşi Cemile Ş'yi (29) tabancayla ateş ederek öldürüp, bacanağı M.Ş'yi de yaraladıktan sonra saklandığı yerde polis ekiplerince yakalanıp mahkemeye sevk edilen Vural Ş, (31) tutuklanmıştı. Vural Ş'nin eşi Cemile Ş'ye 10 gün boyunca şiddet uyguladığı öne sürülmüştü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.