Antalya

Burdur'da "Bölgesel Basın Buluşması"

17:01 20 Şubat 2017
Burdur'da "Bölgesel Basın Buluşması"

Burdur, Isparta ve Antalya'da görev yapan gazeteciler "Bölgesel Basın Buluşması"nda Burdur'un Yeşilova ilçesinde Salda Gölü ve Kayak Merkezi'nde bir gün geçirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın ev sahipliğinde Burdur, Isparta ve Antalya’da çalışan gazeteciler Yeşilova'da bir araya geldi.

"Türkiye'nin Maldivleri" olarak bilinen ve 185 metre derinliğiyle ülkenin en derin, dünyanın ise en derin üçüncü gölü olma özelliğini taşıyan Salda Gölü berraklığıyla basın mensuplarını cezbetti. Gazeteciler, en güzel manzara fotoğrafını çekmeye çalıştı.

Salda Kayak Merkezi de gazetecilerin ilgisini çekti. Gazeteciler, Burdur'un tek kayak merkezi olma özelliğini taşıyan kayak merkezinin zirvesine kar ezme makinesiyle çıktı. Yoğunluğun yaşandığı Salda Kayak Merkezi'nde kaymanın ve kızaklara binmenin keyfini çıkaran gazeteciler, geziden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler ise Salda Kayak Merkezi'nin bölgenin önemli değerlerinden biri olduğunu kaydetti. Diler, "Biz bölge basını olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörümüzün ev sahipliğinde burada buluştuk. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Üniversite, basın ve şehir kaynaşmasının en önemli örneklerinden birini gördük." ifadesini kullandı.

Rektör Korkmaz ise "Biz üniversite olarak özellikle Yeşilova Meslek Yüksekokulumuzu turizm programlarıyla güçlendirerek, buradaki konaklama altyapısına da yakın gelecekte destek verip, turizme kalıcı ciddi bir destek oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda bu programımıza destek veren Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler'e ve üniversitemiz çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Katılımcılar, Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu ziyaretlerinde Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, Belediye Başkanı Nuri Özbek, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uyumaz'la bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.