Antalya

Kazakistan, Yemen ve Körfez ülkeleri heyetlerinden Antalya ziyareti

20:36 21 Şubat 2017
Kazakistan, Yemen ve Körfez ülkeleri heyetlerinden Antalya ziyareti

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) tarafından bölgenin tarım ve turizm potansiyelini tanıtma çalışmaları kapsamında Antalya'ya davet edilen Kazakistan ile Suudi Arabistan, Kuveyt, Yemen, Umman ve Bahreyn'den heyetler bölgede incelemelerde bulundu.

BAKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, BAKA ve TYDTA organizasyonunda, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Antalya Büyükşehir Belediyesi, ANFAŞ Antalya Expo Center işbirliği ve Rixos Beldibi Otel'in destekleriyle gerçekleştirilen ziyarete, Kazakistan'dan 11, Suudi Arabistan, Kuveyt, Yemen, Umman ve Bahreyn'den ise 38 kişilik heyetler katıldı.

24. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı ile Antalya Toptancı Hali'ni gezen heyetler, firma ve seraları ziyaret itti.

Heyetler, gezilerinin ardından Antalya, Isparta ve Burdur'dan sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıda yeni işbirliği ve iş bağlantıları ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BAİB Başkan Yardımcısı Hakkı Bahar, Arap pazarına Antalya'dan yapılan ihracatın 1,5 milyon dolar seviyesine yükseldiğini belirtti.

Körfez ülkelerinin toplam 8 milyar dolar gıda ithalatı yaptığını kaydeden Bahar, "Yolun çok başındayız. İvedilikle coğrafya üzerine yoğunlaşıp bilhassa lojistik problemini çözmemiz gerek. Türkiye'deki ihracatçının hedefinin bu olması lazım. Biz ne zaman ki onların ithalatının 2-2,5 milyar dolarlık kısmını karşılarız işte o zaman yaptığımız işler hedefini bulmuş olur. O zamana kadar durmak yok." ifadesini kullandı.

BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, ziyaretin faydalı sonuçlar vermesini diledi.

TYDTA Başkan Yardımcısı Mustafa Rumeli ise işbirliği, tanıtım, yatırım gibi organizasyonlara her zaman destek verdiklerini anımsatarak, "İnşallah bu tarz etkinlikler bölgemizdeki etkileşimi artırıp karşılıklı ticaret, yatırım ve turizmi güçlendirir, çoğaltır." dileğinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.