Antalya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

18:07 22 Şubat 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın sanıklarından eski astsubay Serkan Elçi, koruma polislerinden hiçbirini darbetmediğini ileri sürerek, "Murat adlı polise yere yatmasını söyledim ve yere yatırdım. Kelepçeyi ben taktım çünkü çok sayıda kişi getirilmişti. Onları bir arada tutmak mümkün değildi. Bu nedenle plastik kelepçe taktım." dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonundaki duruşmada, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ekibinden sanık Elçi, 15 Temmuz günü telefonla aranarak göreve çağrıldıklarını anlattı.

Çiğli'ye gittiklerinde telefonlarının kapatılıp toplatıldığını belirten Elçi, "Toplandığımızda darbe ya da Cumhurbaşkanı'nın alınacağına dair bir bilgilendirmede bulunulmadı. Gökhan Şahin Sönmezateş, TSK'nın yönetime el koyduğunu söyleyince darbe yapıldığını anladım. Bulunduğumuz ortamda böyle bir durumu sorgulama durumumuz yoktu. Birinci ve üçüncü amirlerim de zaten oradaydı. Göreve gitmeme gibi bir durumum söz konusu değildi. Bize terör örgütü liderinin alınacağı söylendi." dedi.

Ateş etmek zorunda kaldığı zamanlarda havaya ateş açtığını öne süren Elçi, meskun mahaldeyken yol emniyetinde görev yaptığını ve gece görüş dürbünüyle etrafındaki özel harekat polislerini gördüğünü ancak hiçbirine ateş etmediğini iddia etti.

Villadan çıkan kişilerin kim olduklarını bilmediğini iddia eden Elçi, bu kişilerin silahlarından arındırılıp kimlik kontrolü yapılması emrinin verildiğini kaydetti.

- "Murat adlı polise kelepçeyi ben taktım"

Koruma polislerinden hiçbirini darbetmediğini ileri süren Elçi, "Ben Murat adlı polise yere yatmasını söyledim ve yere yatırdım. Kelepçeyi ben taktım çünkü çok sayıda kişi getirilmişti. Onları bir arada tutmak mümkün değildi. Bu nedenle plastik kelepçe taktım." dedi.

Sanık Elçi, "Getirilenlerin üst araması yapıldıktan sonra cep telefonu ve toplanan diğer malzemeleri ortada bir yere bırakıldı. Hiçbirini yanımıza almadık." iddiasında bulundu.

- "İntihar etmeyi düşündüm"

İddianamede yer alan hakkındaki bütün suçlamaları reddettiğini dile getiren Elçi, "Çatışmaların ardından kaçıp araziye geçtiğimiz zaman ekibin büyük bir bölümü ayrıldı. Ben de yanımdaki ekipten ayrılarak Marmaris'te sivil halkın arasına karıştım." dedi.

"Kaçış esnasında olayın FETÖ tarafından yapıldığını televizyondan öğrendim. İşte o an intihar etmeyi düşündüm ama aileme vatan haini olmadığımı anlatmak için intihardan vazgeçtim çünkü ben vatanını ve milletini seven birisi olarak MAK ekibine katılmıştım." diyen Elçi, şunları söyledi:

"Marmaris'ten kaçtıktan sonra Denizli'deki ailemin yanına gittim. Ailem ile direkt irtibata geçmedim. Onların da zarar görmemesi için ailemi dışarıda bir yere çağırdım. İlk sorguyu buluştuğumuzda babam yaptı, burada beni çok ağır bir sorgudan geçirdi. Babam da vatanını milletini seven bir kişi. Konuşmalarımızın ardından bana düşüncelerimi sordu. 'Bu olay nedeniyle kaçamayacağımı ve teslim olacağımı' söyledim."

Ailesinin ardından İzmir'deki bazı mesai arkadaşlarıyla telefonla görüştüğünü anlatan Elçi, ardından İzmir'e giderek Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim olduğunu kaydetti.

Sanık Elçi'nin ifadesinin ardından bugünkü oturum sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın sanıklarının yargılanmasına yarın devam edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.