Antalya

Raylı sistem ve kruvaziyer liman projeleri YPK onayına sunuldu

11:23 28 Şubat 2017
Raylı sistem ve kruvaziyer liman projeleri YPK onayına sunuldu

Antalya Büyükşehir Belediyesinin "3'üncü Etap Raylı Sistem" ve "Kruvaziyer Liman" projeleri, Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu onayına sunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğünce gerekli izinler verilen projelerin Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu onayı için müracaat dilekçeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a elden teslim edildi.

Varsak ile Meltem arasında inşa edilecek raylı ve 17 kilometre uzunluğunda olacak raylı sistem hattı, Eski Varsak Belediyesi önünden başlayıp, Kepez Belediyesi, Sakarya Bulvarı, Otogar, Akdeniz Üniversitesi ve Meltem'e uzanacak. Araştırma ve Uygulama Hastanesi önüne ulaşacak hat, nostaljik tramvay hattıyla da kesişecek.

Proje kapsamında, 6 kilometrelik nostalji tramvayının da yenilenmesiyle Varsak'tan Zerdalilik Mahallesi'ne uzanan 3'üncü aşama hat tamamlanacak.

- Kruvaziyer liman

Lara'da yapılacak Kruvaziyer Liman ve Yat Limanı Projesi ile 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisinin aynı anda iskeleye yanaşabileceği liman Antalya'ya kazandırılacak.

Proje kapsamında yapılacak Yat Limanı ise 426 yat kapasiteli olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'ya yakın ilgisi, destekleri ve bu iki projeye gösterdiği özel hassasiyetten dolayı Bakan Lütfi Elvan'a teşekkür etti.

Elvan'ın Antalya için büyük bir şans olduğunu belirten Türel, kendisini Antalya'nın "artı bir" milletvekili olarak gördüklerini, Antalya'nın konularında hiçbir zaman ilgisini eksik etmediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.