Antalya

Finike'de sigara bırakma polikliniğine 562 başvuru

11:06 03 Mart 2017
Finike'de sigara bırakma polikliniğine 562 başvuru

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Finike Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Kurt, 2016 yılında 562 hastanın sigara bırakma polikliniğine başvurduğunu bildirdi.

Dr. Yücel Kurt, yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl mart ayının ilk haftasının "Yeşilay Haftası" olarak kutlandığını, hastane olarak kendilerinin insanların sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bağımlılık yapan maddelerin bireylere, aileye ve topluma verdiği zararların herkesçe bilindiğini vurgulayan Kurt, bu amaçla hastane bünyesinde bağımlılıklardan arınmak adına yaptıkları çalışmaları anlattı.

Kurt, şunları kaydetti:

"2016 yılında 562 hastamız hastanemiz sigara bırakma polikliniğine başvurdu. Bunun yanında koruyucu önlemler kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Finike Devlet Hastanesinin ortak yürüttüğü proje kapsamında hastanenin sosyal hizmetler uzmanı Refik Akten ve psikolog Merve Yıldız eşliğinde lise öğrencilerimize yönelik 'Bağımlı olma özgür ol' eğitimleri verildi. En büyük arzumuz, devletimizin sağlıklı, özgür ve mutlu bir toplum oluşturma çabalarına destek olmaktır."

Finike Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Meral Kılıçarslan da uyuşturucu denildiğinde kişiyi uyuşturma özelliği bulunan maddelerin akla geldiğini, yapılan araştırmalara göre de alkollü içecekler, sigara ve uyuşturucu maddelerin insanda alışkanlık yaptığını vurguladı.

Tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerin zamanla kişinin yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade eden Kılıçarslan, "Madde bağımlılığı olan yetişkinlerimizin ve gençlerimizin de bağımlılıklarından kurtularak sağlık kalitesi yüksek bireyler olabilmeleri için bağımlılıkla yoğun mücadele etmeleri gerekmektedir. Sigara da belirttiğimiz gibi bağımlılık yapan maddeler sınıfındandır. Sigarayı bırakmak ve bu konuda tıbbi yardım almak isteyen tüm hastalarımızı hastanemizin sigara bırakma polikliniğine bekliyoruz." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.