Antalya

2. Antalya OSB Ulusal Karikatür Yarışması'na başvurular başladı

14:15 07 Mart 2017
2. Antalya OSB Ulusal Karikatür Yarışması'na başvurular başladı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) 2. Ulusal Karikatür Yarışması'na başvurular başladı.

Antalya OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Üretmek Sanattır" sloganıyla düzenlenecek yarışmaya 2 Mayıs 2017'ye kadar başvurulabilecek. Jüri, ödül almaya hak kazanan eserleri 11 Mayıs'ta açıklayacak. Yarışmanın ödülleri, 23 Mayıs'ta Antalya OSB Müdürlüğünde gerçekleştirilecek törende sahiplerini bulacak.

Yarışmanın jürisinde Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat, karikatür dünyasının önemli isimlerinden Eray Özbek, Engin Selçuk, Kürşat Zaman, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih İncir ve Bölge Müdürü İlhan Metin yer alacak.

Yarışmanın birincisine 7 bin, ikincisine 5 bin, üçüncüsüne 3 bin lira, 3 kişiye de bin 500'er liralık mansiyon ödülü verilecek.

- Sanayinin önemine vurgu

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, karikatüristlerin "Üreten Sanayi" ana başlığı altında çizim yapabileceğini belirtti. Yarışmaya gönderilen eserler sayesinde toplumun sanayi ve sanayiciye bakış açısını görme şansı yakaladıklarını ifade eden Bahar, açıklamada şunları kaydetti:

"Yarışmamız daha ilk yılında kapsamı, işleyişi ve organizasyon kabiliyeti bakımından karikatür dünyasında önemli bir yer edindi. Ulusal çapta düzenlememiş olmamıza rağmen Brezilya, İran gibi yabancı ülkelerden eser gönderip yarışmaya dahil olmak isteyen sanatçılarımız oldu. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştireceğimiz yarışmamızı ilerleyen yıllarda hem uluslararası çapta hem de bölgede üretim yapan firmalarımızın marka değerini artıracak bir içerikle düzenlemeyi, bu sayede dünyanın ilgisini bölgemize, firmalarımıza ve kentimize çekmek istiyor, Antalya'nın ve markalarımızın uluslararası arenadaki imajına katkı sağlamayı hedefliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.