Antalya

Hortum seraları yıktı

18:25 13 Mart 2017
Hortum seraları yıktı

Manavgat ilçesinde dün meydana gelen hortumda yaklaşık 50 dekarlık ekili alan zarar gördü.

Manavgat'ın Denizyaka Mahallesi'nde dün sabah denizde başlayan ve karada devam eden hortum, seralara zarar verdi. Denizyaka Mahallesi'nde 7 ayrı serada domates, sivri biber, kavun ve karpuz ekili 18 dekarlık alan ile Çakış Mahallesi'nde 32 dekarlık domates ekili sera zarar gördü. Hortum sonucu bazı ağaçlar da kökünden söküldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, bugün seralarda inceleme yaparak zarar tespit çalışması yaptı.

Denziyaka Mahallesi'nden serası zarar gören Hasan Çakır, dün sabah denizden gelen büyük bir hortumla seralarının zarar gördüğünü belirterek, "1,5 dekarlık sivri biber ekili seramız hortumdan dolayı zarar gördü. Seramızın çatısı devrilirken, içindeki mahsullerimiz de zarar gördü. Yaklaşık 40 bin liralık zararımız var." dedi.

Üretici Mustafa Güzel ise hortum sonucu kavun, karpuz ve domates ekili 8 dekarlık serasının zarar gördüğünü söyledi. Yaklaşık 150 bin liralık zararı olduğunu ifade eden Güzel, "Dün aşırı yağış vardı, bir anda gürültü koptu. Baktık hortum çıkmış, seraları uçurdu. Bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri gelerek incelemede bulundular. Emeklerimiz gitti, devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.