Antalya

Belediye 87 yaşındaki Fatma Nine'ye yeni ev yaptı

12:19 14 Mart 2017
Belediye 87 yaşındaki Fatma Nine'ye yeni ev yaptı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demre ilçesi Yavu Mahallesi'nde yaşayan 87 yaşındaki Fatma Nine'nin eski evini yıkarak yerine yenisini yaptı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Demre'nin Yavu Mahallesi'ndeki toprak evinde iki oğlu ile birlikte yaşamını sürdüren 87 yaşındaki Fatma Düngüllü'nün evine daha öncede içme suyu bağlayan belediye, şimdi de damı akan, penceresi, mutfağı, tuvaleti olmayan evi yıkıp, yerine 3 odalı, banyosu ve mutfağı olan ısı yalıtımlı, konforlu bir ev inşa etti.

Yeni evinin mutluluğunu yaşayan Fatma Düngüllü, "Buralar öncesi bir kuru duvardı, mutfağım yoktu, banyom, tuvaletim yoktu. 'Evi yıkıp yenisini yapacağız' dediklerinde önce 'benim yuvamı bozmayın' dedim. Ama şimdi çok mutluyum. Biz çok sıkıntı çektik. Menderes Türel'den Allah razı olsun, eline koluna sağlık." sözleriyle duygularını dile getirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş da, "Sayın Başkanımız hep derdi merkezde ne hizmet varsa kırsalda da olacak. İlk önce Fatma Nine'ye su getirerek işe başladık, daha sonra sayın Başkanımız buraya geldi, dağlardan tırmanarak çıktı. Fatma Nine'nin yaşam alanını gördü. Bizlere talimatı bir an önce buranın yaşanabilir bir hale getirilmesiydi. Daha sonra yolu yapıldı, şimdi de yaşanabilir bir ev inşa ettik. Artık Fatma nine sıcak yuvasında yaşıyor. Biz de onun adına çok mutluyuz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.