Antalya

Masa tenisi: Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası

16:24 14 Mart 2017
Masa tenisi: Özel Sporcular Türkiye Şampiyonası

Türkiye Özel Sporcular Masa Tenisi Şampiyonası, otizm ve down sendromlu sporcuların müsabakalarıyla Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) tarafından, Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfının desteğiyle düzenlenen şampiyonaya, 166 sporcu katıldı.

Otizmli, down sendromlu ve mental sporcular şampiyonada 8-11, 12-15, 16-21 ve artı 22 yaş kategorilerinde mücadele ediyor.

TÖSSFED Başkanı Birol Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılan sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini söyledi. Federasyon olarak kapalı kapılar ardındaki engelli çocukları spora teşvik ettiklerini ifade eden Aydın, şampiyona sonrası en iyilerin, milli takım aday kadrosuna seçileceğini belirtti.

Aydın, aday kadroya seçilecek sporcuların 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için hazırlık kampına gireceğini anlatarak, "Hedefimiz, 2020 Tokyo'da madalya. Eğer madalya ile dönersek, ailelere bu çocukların neler başarabildiklerini göstermiş olacağız. Zaten ailelerin gözlerinde o ışıltıyı görebiliyorum." diye konuştu.

Şampiyona, yarın yapılacak müsabakalarla sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.