Antalya

Kepez'e yeni lise

12:26 16 Mart 2017
Kepez'e yeni lise

Kepez ilçesine 40 derslikli lise yapılacağı bildirildi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçe Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, belediye ve hayırseverlerin işbirliği ile Kepez'e yaklaşık 70 okul kazandırıldığı ifade edildi.

İlçenin merkezi yerleşim yerlerinden biri olan Yeni Emek'te 40 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik pansiyon binası yapılacağı belirtilen açıklamada, yüklenici firmanın, ihale bedeli 12 milyon 934 bin lira olan lisenin inşasına başladığı kaydedildi.

Yeni okul binasının şantiyesinde incelemelerde bulunan Başkan Tütüncü, Yeni Emek'te belediyenin vatandaş işbirliği ile güzel bir kentsel dönüşüm projesi yapacaklarını belirterek, "Kentsel dönüşüm projesiyle eskiyen konut stokunun yenilenmesini ve daha güzel bir yaşam sunan binaların yapılmasını, sosyal tesislerin artışını gerçekleştireceğiz." dedi.

Belediye hizmet alanlarının artması, yeni okul alanları ve sağlık merkezlerinin yapılması gibi güzel adımlar attıklarını ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

"Yeni Emek Mahallesine 40 derslikli bir İmam Hatip Lisesi ve 200 kişilik pansiyon binasını kazandırdık. Eğitim ve öğretim kurumlarının artırılması konusunda sürekli üstün bir gayretin içerisindeyiz. Eğitim kurumlarının ilçemizde yapılmasına destek veriyoruz. Hem yeni eğitim kurumlarının yapılması hem de nitelikli eğitim kurumlarının ilçemizde bulunması en temel hedefimiz. Bununla alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ne mutlu bize ki yeni bir okul inşasını daha başlattık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.