Antalya

Manavgat İstihdam Fuarı

15:51 17 Mart 2017
Manavgat İstihdam Fuarı

Manavgat ilçesinde istihdama katkı sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen İstihdam Fuarı açıldı.

Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO), Manavgat Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, İŞKUR, İnsan Kaynakları Yöneticileri (İNKAY) ve Manavgat Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) işbirliği ile düzenlenen fuar, işçi ve işverenleri buluşturuyor.

"Manavgat'ta iş var" sloganıyla Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katıldı.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Antalya Valisi Münir Karaloğlu şunları kaydetti:

"Yakın hedef olarak, 2017 yılında 150 bin yeni çalışan. Ama yıl sonuna kadar Antalya'nın bu seferberliği 200 bin yeni çalışanla destek vereceğini deklare ettik. Bizim turizm sektöründen bir talebimiz olmuştu. İşçileri bir ay önceden almalarını talep etmiştik. Yani nisan ayında alacakları çalışanları mart ayında almaları konusunda talebimiz olmuştu. Şuana kadar bu talebin çok karşılanmadığını görüyorum. Dün rakamlara baktım, tam istediğimiz gibi değil. Antalya'da 30 bin civarında yeni istihdam olmuş. Hedef koyduğumuz bu 150 bin rakamına hızlı bir şekilde ulaşmak istiyoruz."

- Fuar alanı için destek istedi

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş fuarın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin başlattığı milli seferlik ilanından sonra özel bir anlama sahip olduğunu belirtti.

Manavgat'ta 2015 yılındaki yüksek sezonda 90 bin olan istihdam sayısının 2016 yılında 70 bine düştüğünü, 2017 yılında tekrar 90 bin rakamını yakalamayı hedeflediklerini ifade eden Boztaş, "İki gün boyunca açık kalacak istihdam fuarımızda 84 firmamız stant açtı. Bu firmalarımız Manavgat'ta yaklaşık 60 bin kişiye istihdam sağlıyor. Burada bu firmalarımız, iş arayanlar ile bir araya gelecek. Milli seferberliğin ilan edildiği bu dönemde fuarımızın büyük katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu beraberindeki heyet fuarı açtı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.