Antalya

Antalya'dan Suriyelilere 3 tır eğitim malzemesi

11:50 24 Mart 2017
Antalya'dan Suriyelilere 3 tır eğitim malzemesi

Antalya'dan, Suriye'nin Cerablus kentine 3 tır eğitim malzemesi yardımı gönderildi.

Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilen malzemelerin gönderilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki törende, Cerablus'a yardım gönderilmesinin bir "gönül projesi" olduğunu vurguladı.

Suriye'deki çocukların büyük mağduriyetler yaşadığını anlatan Ece, "Suriye'de, yaşanan olaylardan dolayı büyük sıkıntılar çeken insanlar var. Biz hem insanlık hem de dini akrabalıklarımız açısından bağlarımızı kuvvetlendirmemiz gereken bir ortamda sessiz kalamazdık." dedi.

Ece, yardımların artarak devam etmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Başbakanlığın koordinasyonunda düzenlenen kampanyayla Cerablus ve Kuzey Irak'taki çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yaptıklarını söyledi.

Eğitim için toplanan yardımın çok anlamlı olduğunu belirten Arslan, yardım tırında, kırtasiye malzemeleri, okul donatım ve ofis eşyası, sıra, masa ile giysi bulunduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Alptekin Cilavdaroğlu, vatandaşlara yaptıkları sosyal yardımların yanı sıra Suriyelilere destek için çaba gösterdiklerini kaydetti.

İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser'in okuduğu duanın ardından, Cerablus'a ulaştırılacak yardımları taşıyan 3 tır, Gaziantep'e doğru yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.