Antalya

Manavgat'ta kaçak göçmen operasyonu

13:23 24 Mart 2017
Manavgat'ta kaçak göçmen operasyonu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir gezinti teknesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlanan farklı ülke vatandaşı 172 kaçak göçmen yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Manavgat Irmağı'nın denize döküldüğü bölgeden çok sayıda kaçağın gezinti teknesiyle denize açıldığı bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sahilden 8 mil açıkta bir gezinti teknesini durdurdu.

Sahil Güvenlik botları eşliğinde Manavgat Irmağı'na getirilen teknede 140'ı Pakistan, 20'si Irak, 7'si Suriye ve 5'i Srilanka uyruklu toplam 172 kaçak ve sığınmacı yakalandı. Kaçak geçişe aracılık ettikleri öne sürülen 2 Ukraynalı ile Türk kaptan Sebahattin Ç. de gözaltına alındı.

Teknenin kıyıya yaklaştığı sırada, Suriye uyruklu olduğu öğrenilen bir erkek, ırmağa atlayıp yüzerek kaçmaya çalıştı. Soğuk suda şoka giren kaçak, jandarma ekiplerinin de yardımıyla kıyıya çıkarıldı.

Kaçak göçmenlerin İran üzerinden yasadışı yollarla önce İstanbul'a geldikleri, ardından otobüslerle Manavgat'a geçtikleri, tekne ile İtalya'ya gitmeye çalıştıkları öğrenildi.

Otobüslerle Manavgat Atatürk Stadyumu'na götürülen kaçak göçmenler, buradaki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.