Antalya

"15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması"

17:05 26 Mart 2017
"15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit edilen 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki Kılınç, "Her zaman annesiyle birlikte 'Evlatsız yaşarız ancak vatansız ve bayraksız yaşayamayız' diyoruz." ifadesini kullandı.

15 Temmuz Derneğince, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle "15 Temmuz Şehit Aileleri Buluşması" etkinlikleri kapsamında, şehit ailelerine yönelik psikolojik destek semineri düzenlendi.

Muratpaşa ilçesindeki bir otelde düzenlenen etkinlikte, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Prof. Dr. Mücahit Öztürk ile Psikiyatrist ve Psikoterapist Kemal Sayar, ailelerin sorunlarını dinledi.

Program kapsamında konuşma yapan Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Mücahit Öztürk, çocukların kendilerini üzen, mutsuz eden herhangi bir olayla karşı karşıya kaldıklarında geriye doğru dönüş yaşadıklarını anlattı.

Bu geri dönüşün bebekliğe dönmek gibi olduğunu belirten Öztürk, "Yani 10 yaşındaki bir çocuk 3 yaşındaki bir çocuk gibi davranmaya çalışır, 15 yaşındaki bir çocuk 5 yaşındaki bir çocuk gibi davranabilir. Biz buna geri dönüş diyoruz. Bu olay da büyük travmalar sonucunda ortaya çıkabilir." dedi.

Öztürk, çocukların bunu yapma amaçlarının anne veya babalarının kendilerini korunmasını istemesinden kaynaklandığını ama anne veya babalarının bunu doğru bir şekilde algılamadıklarını söyledi.

Babalarını kaybeden çocukların babaya çok bağlanmaya başladığını ve tam tersi bir durumun da söz konusu olduğunu anlatan Öztürk, travmatik olaylarla karşı karşıya kalan çocukların uyku, yeme ve akademik çalışmalarında sorunlar yaşamaya başladıklarını aktardı.

Öztürk, 15 Temmuz günü yakınlarını kaybeden insanların yaşadığı duygu yoğunluğunu belirli oranlarla çocuklarıyla paylaşmaları ve çocukların sorularına doğru cevaplar verilmesi gerektiğini kaydetti.

- "Bizim evlatlarımız çok özeldi"

Konuşmalardan sonra söz alan Ankara Emniyet Müdürlüğünde şehit edilen 26 yaşındaki polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın babası Zeki Kılınç, kampa katılan birçok şehit yakını gibi, kendisinin de oğlunu kaybetmenin acısını yaşadığını ama aynı zamanda şehit olduğu için de gururlu olduğunu dile getirdi.

Yaşanan olay sonrasında evlerinde ağırladıkları birçok kişiyle ve gittikleri okullarda çocuklarla, vatan sevgisi hakkında sohbetler yaptıklarını anlatan Kılınç, "Her zaman annesiyle birlikte 'Evlatsız yaşarız ancak vatansız ve bayraksız yaşayamayız' diyoruz. Buraya gelen herkesin de öyle olduğunu biliyoruz. Bizim evlatlarımız çok özeldi ve onların yakınları da bu özelliğe sahip." diye konuştu.

Kılınç, şehitlerin evlatları, anneleri, babaları ve kardeşlerinin yılda bir kere değil daha çok bir araya gelerek acılarını paylaşması gerektiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra şehitlerin çocuklarına yönelik bazı etkinlikler yapıldı.





YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.