Antalya

Tarihi Gedelma Kalesi turizme kazandırılacak

14:33 29 Mart 2017
Tarihi Gedelma Kalesi turizme kazandırılacak

Kemer ilçesindeki Bizans dönemine ait Gedelma Kalesi'nin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Bizans döneminde yapıldığı belirtilen Gedelma Kalesi'nin turizme kazandırılması için girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Antalya Müze Müdürlüğü ve Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile koordineli olarak bazı çalışmalar yaptıklarına değinen Feslihan, "Öncellikle kalenin etrafının temizlenmesi ve kalenin daha görünür hale getirilebilmesi için yakın zamanda çalışmalara başlayacağız. Sonraki aşamada restorasyon çalışmaları yaparak kaleyi turizme kazandırmayı düşünüyoruz." dedi.

Feslihan, bisiklet, trekking ve cip safari turları yapan turistlerin kaleyi daha fazla bildiğini anlatarak, "Amacımız, kaleyi görünür hale getirmek ve çeşitli etkinliklere zemin hazırlamak. Kaleyi, farklı bir cazibe merkezine dönüştürmeye çalışacağız. Bu, alternatif turizmin de canlanmasına yardımcı olacak." diye konuştu.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise kalede temizlik çalışmaları yaptıklarını, onarım işlerinde de belediye olarak üzerlerine düşen görevi yaparak kaleyi turizme kazandıracaklarını bildirdi.

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Aslan da kalenin içerisinde mağara ve çevresinde asırlık çınarların da olduğunu belirterek, tarihi kalenin turizme kazandırılmasını istediklerini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.