Antalya

Tenis: Davis Kupası

11:32 09 Nisan 2017
Tenis: Davis Kupası

Tenis'te, Davis Kupası Avrupa-Afrika Bölgesi 2. Grup ikinci tur mücadele eden Türk Milli Takımında yer alan milli sporcu Cem İlkel, çiftler müsabakasında İsveç'i yenmelerinin öz güven açısından iyi olduğunu bildirdi.

Milli tenisçiler Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek, Antalya'nın Manavgat ilçesinde gerçekleşen Davis Kupası serisinin ikinci gününde aldıkları çiftler galibiyetinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Milli sporcu Cem, açılış günündeki tekler mağlubiyetlerinin ardından umutlarını korumak adına mutlak kazanmaları gereken bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, değerli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Kendisinin daha önce Altuğ’la iki defa birlikte oynadığını anlatan Cem İlkel, "Bir önceki Davis Cup'ta yine birlikte oynadık. Bence orada çok iyi oynamıştık, zaten bugün onun için oynamaya karar kıldık. Aslında birlikte çok az oynadık ama oynayınca çok iyi oynayabiliyoruz. İleride de beraber oynamaya devam ederiz diye düşünüyorum." dedi.

Davis Kupası çiftlerde en son 5 sene önce üçüncü tur maçında galip geldiklerini anımsatan milli tenisçi Cem " O zaman son maçı kazanıp gruptan çıkmıştık. Ondan sonra bir daha hiç çıkamadık. Her maçta ben oynadım neredeyse, hepsini kaybettik. Bunun için bu maç öz güven açısından iyi oldu. Bundan sonraki çiftler maçlarında daha avantajlı takım olabiliriz." diye konuştu.

Karşılaşmanın kendileri açısında çok önemli olduğunu söyleyen Altuğ Çelikbilek'te, maçlar 2-0 olduktan sonra bu maçı kazanmaları gerektiğini belirtti. Rakiplerinin teklerde çok iyi olduklarını, çiftler oyununa da yatkın olduklarını bildiklerini ifade eden Altuğ, "Klasik çiftlerden ziyade profesyonel düzeyde çiftler oyunu oynadıklarını biliyorduk. Yapmamız gereken agresif olmaktı. İyi servisler atıp, çok iyi bir şekilde oyuna girmemiz gerekiyordu. Bugün bunu onlardan çok daha iyi yaptığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Taraftarları muhteşem olarak nitelendiren Altuğ, "Diyecek kelime yok bence. İl puandan son puana kadar sesleri kısılmasın rağmen tezahüratlarını hiç bırakmadılar. Bizi desteklediler hep arkamızda oldular. Kortta biz bunu hissettik. Biz bunu hissederken rakibi de gerdiklerini düşünüyorum." dedi.

Serinin son günündeki tekler maçları hakkında düşüncelerini paylaşan Altuğ, tekler maçlarını kazanacak güce sahip olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.