Antalya

Kumluca'da narenciye balı hasadı başladı

10:47 04 Mayıs 2017
Kumluca'da narenciye balı hasadı başladı

Türkiye'nin değişik bölgelerinden narenciye balı hasadı için Kumluca ilçesine gelen arı yetiştiricileri, sezonun ilk hasadına başladı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, narenciye balı hasadı için Kumluca'ya gelen arı yetiştiricilerini ziyaret etti. Bu yıl ilçeye 100 civarında arı yetiştiricisinin geldiğini belirten Kayhan, yaklaşık 10 bin kovanda narenciye balı üretildiğini kaydetti.

Kayhan, "Arı yetiştiricilerimiz, kışı rahat geçirmek, narenciye balı üretmek için ilçemize geliyor. Bu yıl geçen yıla göre iyi geçti. 2016'da ilçemizde 120 ton narenciye balı üretilirken, 2017'de 160 ton rekolte beklemekteyiz." dedi.

Ordu'dan gelen arı yetiştiricisi Aslan Ural, yaptığı açıklamada, yurdun değişik bölgelerini mevsimine göre ziyaret ettiğini, ancak sadece narenciye balı üretmek için Kumluca'ya geldiğini söyledi.

Ural, "Kışlamak için Kumluca bizim için en uygun yer. Şu anda narenciye çiçeği balı alıyoruz. Kış boyunca arılarımızı geliştirdik. Yakın zamanda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne göç edeceğiz. Kumluca'ya her yıl kasım ayında gelip mayıs ayının ilk haftasında ayrılıyoruz. Her yıl aynı rekolte olmuyor. Bu yıl iyi oldu." dedi.

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Gökçe ise narenciye bahçelerinde doğal döllenme sağladıkları için arıcıların narenciye üretimine de katkı sunduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.