Antalya

"Türk Turizmi ve Turizm Eğitimi" paneli

19:20 09 Mayıs 2017
"Türk Turizmi ve Turizm Eğitimi" paneli

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MATSO) Ahmet Boztaş, ilçenin geçen yıl 2 milyon civarında turist ağırladığını belirterek, "Bu yıl turist sayısını geçen yıla göre yüzde 30-35 artı ile kapatmak istiyoruz." dedi.

Manavgat Ilıca Hacı Mehmet Tevfik Nazmiye Tümbül Turizm Merkezi’nde düzenlenen "Türk Turizmi ve Turizm Eğitimi" panele, turizm okullarında okuyan öğrenciler ile Arnavutluk’tan misafir üniversite öğrencileri katıldı.

Panelin açılışında konuşma yapan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Türk turizminin 1980 yıllardan sonra atağa geçtiğini, turizm gelirlerinin 30 milyar doları bulduğunu hatırlattı.

1980'li yılların başında Antalya'ya 3 milyon turist geleceği söylendiğinde en başta turizmcilerin buna inanmadığını belirten Kaymakam Günlü, "Şimdi 12-13 milyonun altına düşünce 'Kriz var' diyoruz. Şimdi 7 milyon turisti ağırlayacağız dediğimiz zaman bunu kimse abartı olarak görmüyor. Turizmde çok ciddi mesafe kaydettik." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Ilıca Hacı Mehmet Tevfik Nazmiye Tümbül Turizm Merkezi’ni yaptıran iş adamı Ali Rıza Tümbül'e plaket takdim edildi.

- "İnşallah hedefe ulaşırız"

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Hamza Yalçın'ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak katılan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre Türkiye'nin gelen turist bakımından 6. sırada, gelir bakımından ise 12. sırada olduğunu belirtti.

Boztaş, 1950 yılında dünyada 25 milyon insan turizm anlamında seyahat ederken, 2015 yılında 1 milyar 250 milyon insanın turizm amaçlı seyahat ettiğini söyledi.

2020 yılında 1,5 milyar insanın turizm amaçlı seyahat edeceğinin öngörüldüğünü vurgulayan Boztaş, "2014- 2015 yıllarındaki yüksek rakamlarda Antalya olarak 10 milyon civarında turist ağırladık. Bunun yaklaşık 3,7 - 4 milyon civarındaki turisti Manavgat ağırladı. Geçen yıl Manavgat olarak 2 milyon civarında turist ağırladık. Bu yıl turizmimizi geçen yıla göre yüzde 30-35 artı ile kapamak istiyoruz. İnşallah bu hedefe ulaşırız." dedi.

Boztaş, Manavgat'ın yüzde 40 civarında Avrupa, yüzde 35 civarı ise Rusya ve Bağımsız Devler Topluluğu ülkelerinden gelen turistleri ağırladığını dile getirerek, pazarlardan birisinin kaybedilmesi durumunda, turizmi dayalı olan ekonominin felç olduğunu, bu yüzden bölgenin turizm pazarının genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Panelde, Akdeniz Üniversitesi Manavgat MATSO Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Vedat İyitoğlu ile Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Hamza Yalçın da grafikler eşliğinde turizm verileriyle ilgili bilgiler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.