Antalya

Ruslar'ın Zafer Bayramı Antalya'da kutlandı

14:27 10 Mayıs 2017
Ruslar'ın Zafer Bayramı Antalya'da kutlandı

Antalya'da yerleşik yaşayan Ruslar'ın, 2. Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferi kutladığı bildirildi.

Rus Sanat ve Kültür Derneğinden yapılan açıklamaya göre, 27 milyondan fazla Rus'un hayatını kaybettiği 2. Dünya Savaşı'nda kazanılan zafer, 120 binden fazla Rus'un yaşadığı Antalya'da da tiyatro etkinliği ile kutlandı.

Antalya Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenen "Yaşasaydık" oyunu öncesinde, ateş ve dumanı temsilen turuncu ve siyah renkteki kurdeleler seyircilere dağıtıldı. Ruslar'ın, savaşta hayatını kaybeden akrabalarının fotoğraflarıyla sahneye çıkmasının ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Savaş zamanındaki kadınların acılarını, ümitsizliklerini, savaşı kazanma arzularını ve çocukları için barış içinde bir hayata devam etme isteklerini anlatan "Yaşasaydık" adlı oyunu Ruslar gözyaşlarıyla izledi. Etkinliğe çocuklarıyla gelen 400 kadar Rus'un yanı sıra Rusya Antalya Başkonsolosu Oleg Rogoza da katıldı.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Dernek Başkanı İrina Balcı, oyunu izleyen herkese minnettar olduklarını belirtti.

Etkinliğin, kültürleri ve çocukların barış içinde bir gelecekte yaşamaları için önemli olduğuna dikkat çeken Balcı, "Bugünün kalbimizdeki derinliğini anlayan Türkler'e çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim için bugün, Çanakkale Zaferi ruhuna benzer bir gün." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.