Antalya

Kumlucalı gençler TBMM'yi ziyaret etti

13:35 14 Mayıs 2017
Kumlucalı gençler TBMM'yi ziyaret etti

Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TBMM'yi ziyaret etti.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu'nun makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Bilal Tekdemir ve öğretmenleriyle Ankara'ya yaptıkları gezi programı kapsamında TBMM'yi de gezdi. Ziyarette okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencileri, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu misafir etti.

Ziyarette öğrencilere 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Meclis'te bombalanan yerleri gösteren Uslu, gençlere bilgi verdi.

Saldırının unutulmaması için fiziksel tahribatların onarılmayarak anıt müzeye dönüştürüldüğünü anımsatan Uslu, "Neyin mücadelesini verdiğini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım. Bu gençliği elhamdülillah 15 Temmuz gecesi gördük. O gece gençlerimiz, ülkemiz ve milletimiz için istiklalimiz ve istikbalimiz için gözünü kırpmadan canlarını ortaya koydular." ifadelerini kullandı.

Uslu'ya teşekkür eden öğrenciler, çok önemli ve unutamayacakları bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.

Özellikle bombalanan yerleri gördüklerinde çok etkilendiklerini ifade eden öğrenciler, darbe teşebbüsünün ne kadar hain bir eylem olduğunu çok daha iyi anladıklarını kaydettiler.

Kumlucalı öğrenciler daha sonra TBMM genel kurul izleyici salonunun localarına da gezerek, genel kurul çalışma düzeni ve sistemi konusunda bilgi aldılar.

Uslu, gençlere 16 Nisan Anayasa değişikliği referandumuyla seçilme yaşının 18'e indiğini ve gençlerin de ülke yönetiminde söz sahibi olmalarının sağlandığını hatırlattı.

Gezinin ardından Uslu, gençlerle Antalya hizmetleri, demokrasi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi üzerine söyleşi yaparak sorularını cevapladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.