Antalya

Kaş'ta Gıda İhtisas OSB'si kurulması istendi

11:41 17 Mayıs 2017
Kaş'ta Gıda İhtisas OSB'si kurulması istendi

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, ilçenin turizmin yanında tarımsal alandaki gücünü de ortaya konulabilmesi için sanayici ve işadamlarından Kaş'ta gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için girişimde bulunmalarını talep etti.

Kumluca'nın yanı sıra Finike, Demre ve Kaş ilçelerindeki ticaret ve sanayi erbabının çatı kuruluşu Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO), Kaş'ta düzenlediği toplantıyla ilçenin kalkınması konusunda yapılması gerekenleri ele aldı.

Bu amaçla KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ile Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kaş Akçagerme Plajı'nda düzenlenen toplantıyla Kaş protokolüyle bir araya geldi.

Kaş Kaymakamı Bayar, toplantıda yaptığı konuşmada, Kaş'ın turizm sektörünün yanında tarımda da önemli bir merkez olduğunu belirtti.

İlçenin bu potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bayar, KUTSO'dan bu amaçla Kaş'ta gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması için girişimde bulunmasını istedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de özellikle ilçeye bağlı Ova ve Kınık bölgesindeki tarımsal üretimin, gıda ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması halinde ekonomiye daha büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

- "Kaş'taki üyelerimizin desteğini istiyoruz"

KUTSO Başkanı Günay ise göreve geldikleri ilk günden itibaren Kaş'a özel ilgi gösterdiklerini söyledi.

Kaş'ın eşsiz coğrafyasıyla Türkiye turizminde çok ayrıcalıklı bir yeri olduğunu, paha biçilemez tarihi güzellikleriyle dünyanın sayılı turistik alanlarından biri olduğunu belirten Günay, ilçenin bunun yanında Ova ve Kınık bölgeleriyle ciddi bir tarımsal üretim gücüne sahip olduğunu kaydetti.

Günay, bundan dolayı kendilerinin de bu bölgede bir ihtisas OSB oluşturmak için çalışma yapmayı planladıklarını ifade ederek, "Bugüne kadar yaptığımız dört turizm çalıştayının üçünü Kaş'ta gerçekleştirdik. Kaş'ın doğal güzelliklerinin korunması ve aynı zamanda turizmden elde ettiği geliri artırmak en büyük hedeflerimizden birisi. Bunun için Kaş'ta hizmet veren tüm üyelerimizin desteğini istiyoruz." dedi.

Toplantıya, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Demirci, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.