Antalya

KİRADER Genel Başkanı ve eşinin ölü bulunması

18:48 18 Mayıs 2017
KİRADER Genel Başkanı ve eşinin ölü bulunması

Antalya'nın Finike ilçesinde çevreye duyarlılıklarıyla tanınan Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu'yu evlerinde av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlı, cinayeti kapatılan bir mermer ocağında çalışan, "Çirkin" lakaplı kişinin azmettirmesiyle 50 bin lira karşılığında işlediğini ileri sürdü.

Büyüknohutçu çiftini yayla evinde öldürdüğü iddiasıyla, Finike Sulh Ceza Mahkemesince "kasten öldürme" suçundan tutuklanan Ali Yamuç, mahkemede verdiği ifadede suçunu itiraf etti.

Kendisini, daha önceden kapatılan bir mermer ocağında çalışan ve "Çirkin" lakabıyla tanınan kişinin cinayete azmettirdiğini öne süren Yamuç, "Bu 'Çirkin' lakaplı adam 8 Mayıs'ta evimin önüne geldi. Mermer ocaklarının kapanmasına neden olduğu için Ali Bey'i öldürtmek istediklerini söyledi. Eşim hasta olduğundan paraya ihtiyacımız vardı. O adamla 50 bin liraya anlaştım. 3 bin lirasını peşin verdi. Önce evi keşfettim daha sonra da Ali Bey ve eşini 9 Mayıs'ta öldürdüm." dedi.

Olay günü Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu kesin öldürme düşüncesiyle yayla evine gitmediğini ileri süren zanlı, Ali Ulvi Büyüknohutçu kendisine fener doğrultunca paniğe kapılarak ateş ettiğini ve eşini de kendisini teşhis etmemesi için öldürdüğünü anlattı.

Cinayetten sonra çiftin evlerindeki 2 bin 100 lira ile bilgisayar ve cep telefonlarını aldığını ifade eden Yamuç, parayı eşine verdiğini, kırdığı bilgisayar ve telefonları ise "Dipsiz Kuyu" olarak bilinen yere attığını öne sürdü.

Turunçova Mahallesi'ndeki Kızılcık Yaylası'nda yaşayan Büyüknohutçu çifti, evlerinde komşuları tarafından ölü bulunmuştu. İncelemede, çiftin av tüfeğiyle vurularak öldürüldükleri belirlenmişti.

Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Yamuç'u aynı mahalledeki evinde gözaltına almıştı.

KİRADER Genel Başkanlığı ve Antalya Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu Başkanlığı ile DSP İl Başkanlığı yapan Ali Ulvi Büyüknohutçu, özellikle Finike ilçesinde bulunan taş ocaklarına karşı açtığı davalar ve yaptığı eylemlerle adını duyurmuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.