Antalya

Alman çift Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundu

17:55 05 Haziran 2017
Alman çift Türk vatandaşlığı başvurusunda bulundu

Antalya'nın Kemer ilçesinde yaşayan Alman Wolfgang ve Sabine Lezius çifti, Türk vatandaşlığına geçmek için başvuruda bulundu.

Yaklaşık 10 yıldır Kemer ilçesi Ulupınar Mahallesi'nde yaşayan 66 yaşındaki Alman Wolfgang Lezius ve 53 yaşındaki eşi Sabine Lezius, Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdikleri için Türk vatandaşlığına geçmek istediklerini bildirdiler.

Türk vatandaşlığına geçmek için evraklarını hazırlayan ve Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunan çift, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra da Çıralı'da yaşamaya devam edeceklerini kaydettiler.

Wolfgang Lezius, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yıl boyunca Çıralı'da çok güzel dostluklar edindiklerini, Çıralı'da yaşayanlarla kaynaştıklarını söyledi. Hayatlarını Çıralı'da devam ettirmeyi düşündüklerini kaydeden Lezius, "Türk vatandaşlığı için başvuru işlemlerini başlattık. Almanya'da edindiğimiz tecrübelerimizi ve deneyimlerimizi Türk halkına aktarmak ve Türkiye'nin daha ileri seviyeye gitmesini istiyoruz." dedi.

Avrupa'da yaşayanların terör olayları nedeniyle Türkiye'ye gelmekten çekindiklerini, fakat kendilerini Türkiye'de güvende hissettiklerini ifade eden Lezius, "Ben Türkiye'yi dünyanın en güvenilir ülkelerinden biri olarak kabul ediyorum. Türk vatandaşlığına geçince hangi ismi alacağımı hala düşünüyorum. Böyle bir durumda Almanya'daki isimlerimizi de değiştirmek zorunda kalıyormuşuz. Bu durum bizim için biraz sıkıntılı olabilir. Türk halkı kendi ismimizle bizi kabul ederse mutlu oluruz." diye konuştu.

Kemer İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Özgür Kurga da Alman çiftin böyle bir karar almasından dolayı teşekkür ederek, kendilerine Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid ile Alman İmparator 2. Wilhelm'in çekildiği bir resmi hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.