Antalya

3x3 sokak basketbolu Finike etabı başladı

19:54 11 Haziran 2017
3x3 sokak basketbolu Finike etabı başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen Redbull REIGN 3x3 Sokak Basketbolu Finike Etabı, açılış müsabakalarıyla başladı.

Finike Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Redbull REIGN 3x3 Sokak Basketbolu Finike Etabı, müsabakalarla başladı. Türkiye genelinde yapılacak 6 etap sonunda, sporcular Türkiye finallerine katılma hakkı kazanacak.

3x3 Sokak Basketbolu Finike Etabı için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda özel olarak oluşturulan basketbol sahasındaki müsabakaları yakından takip eden Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, spora olan yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Batı Antalya'nın en büyük spor kompleksi 100. Yıl Spor Tesisini ilçelerine kazandırmalarının ardından gençlerin spor ile daha fazla iç içe olması adına Türkiye Basketbol Federasyonu ile yoğun görüşmeler gerçekleştirerek 3x3 Sokak Basketbolu etkinliğini Finike'ye ikinci kez getirdiklerini ifade eden Başkan Sarıoğlu, "Yetenekli gençlerimizin kazandırılması açısından 3x3 Sokak Basketbolu etkinliği Türkiye'nin en önemli organizasyonlarından biri olarak öne çıkıyor. Burada mücadele eden takımlar arasında Türkiye'nin her noktasından sporcular var. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum." dedi.

Finike etabını ve sırasıyla düzenlenecek diğer etapları büyük erkekler kategorisinde birinci tamamlayan 6 takım ile etapların toplamında en çok puan biriktiren 6 takım, 29-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Red Bull REIGN TBF 3x3 basketbol turu finallerine katılacak.

Bu takımlar ayrıca eylül ayında Amerika'nın Washington kentinde düzenlenecek Red Bull REIGN dünya finaline katılmaya da bir adım daha yaklaşmış olacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.