Antalya

Sudanlı muhtaçların geleceğini "Deniz Feneri" aydınlatacak

11:25 17 Haziran 2017
Sudanlı muhtaçların geleceğini "Deniz Feneri" aydınlatacak

BEKİR BEKTAŞ - Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilcisi Ahmet Sargın, ramazan ayının 15'inci günü yetim çocuklara iftar vermek için Antalyalı hayırseverlerle gittikleri Sudan'da gördükleri manzara karşısında bölgede kalıcı işler yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Antalyalı hayırseverlerin destekleriyle Sudanlı yetimlerin geleceklerini Deniz Feneri Derneği olarak aydınlatmak istiyoruz." dedi.

Ahmet Sargın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının bereket, rahmet ve mağfiret ayı olduğunu, aynı zamanda derneklerinin de köprü vazifesi gördüğü yardımlaşma ve dayanışmanın da öne çıktığı bir dönem olduğunu kaydetti.

Deniz Feneri Derneği olarak sadece ramazanda değil her gün, her dakika yardımlaşmanın önemli olduğunu ifade eden Sargın, bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışan faaliyetler yaptıklarını bildirdi. Sargın, bu kapsamda derneklerinin gençlere yönelik "Genç İyilik", çocuklara yönelik ise "İyilik Okulu" gibi projelerinin bulunduğunu dile getirdi.

Derneklerinin kurulduğu günden bu yana "Yeryüzündeki son yoksula ulaşıncaya kadar" söylemiyle hareket ettiğine vurgu yapan Sargın, "Bu nedenle yurdun dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ulaşmaya çalıştığımız gibi, ata yadigarı topraklarda kalan kardeşlerimize, felaketlerden, savaşlardan etkilenen dünyanın çeşitli yerlerindeki yoksullara da alicenap Türk insanının yardımlarını ulaştırıyoruz." diye konuştu.

Etiyopya, Somali, Kenya gibi çok sayıda Afrika ülkesinde, Suriye, Irak gibi komşu ülkelerde, Makedonya, Bosna Hersek gibi ecdadın emaneti saydıkları topraklardaki yetim ve yoksulları yalnız bırakmamaya çalıştıklarını anlatan Sargın, bu kapsamda Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilen ramazan ayının 15'inci gününde de Antalyalı hayırseverlerle Sudan'a gittiklerini kaydetti.

- "Sudanlı yetimlerin geleceklerini aydınlatmak istiyoruz"

Sargın, Sudan'da hayırseverlerin katılımıyla düzenledikleri iftar programının kendilerini oldukça etkilediğini, bölgenin Türk insanının merhametine, ilgisine ve yardımına muhtaç olduğunu dile getirdi.

Doğru düzgün çatısı olmayan okullarda öğrenim görmeye çalışan ayakkabısız çocukların, asgari hijyen koşullarından bile uzak olan çamurlu sokakların, kitap yerine tahta parçalarının kullanıldığı sınıfların vicdanları sızlattığını ifade eden Sargın, şöyle konuştu:

"Kısacası Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilen ramazan ayının 15'inci günü Antalyalı hayırseverlerimizle yetimlere iftar vermek için gittiğimiz Sudan'da gördüğümüz içler acısı manzaralar, bizi bölgede kalıcı işler yapmak için projeler üretmeye itti. Kısmet olursa saanen keçileri vermek gibi bir dizi proje yürüterek, Antalyalı hayırseverlerin destekleriyle Sudanlı yetimlerin geleceklerini Deniz Feneri Derneği olarak aydınlatmak istiyoruz. Bu konuda, özellikle içerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayında, ümmetin derdiyle dertlenen tüm Antalyalılar'dan güçleri nispetinde desteklerini rica ediyoruz."

Sargın, ilk etapta iki aileye birer çift keçi verildiğini, ilerleyen dönemde bu ailelerin takip edilerek, kaydettikleri gelişmeye ve hayırseverlerin desteklerine göre projenin genişletileceğini, ayrıca bir medresenin inşa edilmesinin de düşünüldüğünü bildirdi.

Bölgenin her türlü yardıma ihtiyacının olduğunu kaydeden Sargın, "Bir kere yapılacak ve devamı gelmeyecek yardımlardan ziyade, bir süre sonra kendilerini ayağa kaldırabilecek, kalkınmalarına kaktı sağlayacak yardımları öncelik haline getirmek istiyoruz. Balık vermek yerine, balık tutmayı öğreterek, oradaki kardeşlerimizin bir daha kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmelerini amaçlıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.