Antalya

Başkan Türel'den fedakar anneye ziyaret

11:19 18 Haziran 2017
Başkan Türel'den fedakar anneye ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, serebral palsi hastası oğlunun ihtiyaçlarını gidermek ve tedavisi için yaprak sarması yapıp satan anneyi ziyaret etti.

Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi'ndeki 8 yaşındaki serebral palsi hastası oğlu Mehmet için zeytinyağlı yaprak sarması yaparak sosyal medya üzerinden satan anne Semra Sönmez'in hikayesini duyan başkan Türel, anne ve oğlu ile evlerinde buluştu.

Anneden haberinin olması üzerine Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı görevlilerini ailenin evine gönderdiğini belirten Türel, ailenin her türlü sorun, istek ve taleplerini dinlediklerini belirtti.

Çocukların masum birer melek olduğunu ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Engelli çocuklarımıza 'meleklerim' diye seslenirim. Onların tırnağına zarar gelse yüreğimiz acır. Saçının teli kopsa üzülürüz. Semra hanım, çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor. Onu yaşatmak tedavi masraflarını karşılamak için canla başla mücadele ediyor. Sarma yapıp satıyor. Ben de sarmaya bayılırım. Nefis sarmalarından satın aldım. Kendilerine yardımlarımız ekibimiz tarafından yapıldı. Şimdi oğlu Mehmet için özel bir araç aldık. Bu hastalar için özel bir araba. Çok yakında teslim edeceğiz. Bu araç sayesinde Mehmet artık bu yatakta sürekli yatmayacak. Özel aracıyla çıkıp Antalya'yı gezecek. Biz her zaman anne ve oğlunun yanında olacağız."

Semra Sönmez ise oğlunun durumu nedeniyle çalışamadığını ve bu nedenle sarma yapıp sattığını kaydetti. Sönmez, Türel'e kente yaptığı hizmetler ve engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Sönmez, engelli dostu otobüslerin duraklara yanaşarak kendilerine yardımcı olmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Başkan Türel kendisine, "Başkan abi" diye seslenen Mehmet ile sohbet etti ve oyuncak hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.