Antalya

Finike'de şok dalga tedavisi

14:12 19 Haziran 2017
Finike'de şok dalga tedavisi

Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Finike Devlet Hastanesinde ortopedi ve fizik tedavi hastalarına ESWT (şok dalga) cihazı ile hizmet verilmeye başlandığı bildirildi.

Finike Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Tayfun Dalgın, yaptığı açıklamada, hastanelerine alınan ESWT cihazının, ortopedi ve fizik tedavi hastalarında kullanılmaya başlandığını belirtti.

ESWT şok dalga tedavisinin, oluşturulan güçlü ses dalgalarının çelik bir başlıkla vücudun istenilen bölgelerine tedavi amacıyla verilmesi işlemi olduğunu ifade eden Dalgın, şunları kaydetti:

"Söz konusu ses dalgalarıyla uygulanan tedaviyle tenisçi golfçü dirseği, topuk dikeni, omuz ağrıları, psödoartrozlar (kaynamayan kırıklar) gibi ortopedik hastalıkların tedavisi yapılmakta. Her seans ortalama 5 ila 20 dakika sürmekte ve toplamda 4 ila 6 seans uygulanıyor. Haftada bir yapılan uygulama sayesinde hastalar ilk haftadan itibaren ağrılarının azaldığını ifade ediyor. Tedavi sonunda ise rahatsızlıkları büyük oranda iyileşiyor."

ESWT'nin hastaya ameliyatsız ve kortizonsuz bir tedavi imkanı sunduğuna dikkati çeken Dalgın, hastalığın nedenlerine yönelik tedavi ve kalıcı iyileşme sağlandığını ifade etti.

Dalgın, ESWT tedavisi vücudun kendi iyileştirici mekanizmalarını kullandığı için iyileşen hastalığın tekrarlama şansını düşürdüğünü de belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.