Antalya

"Antalya turizminde göstergeler pozitif"

14:54 19 Haziran 2017
"Antalya turizminde göstergeler pozitif"

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya turizminde göstergelerin pozitif olduğunu belirterek, yaklaşık altı ay içinde Rusya'dan gelen turist sayısının 2015'in rakamlarını geçtiğini bildirdi.

Milletvekili Uslu makamından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rusya merkezli Sputnik Haber Ajansına demeç veren Uslu, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesinin ardından Antalya'ya gelen Rus turist sayısının aynı tarih diliminde 2015 yılının rakamlarını geçtiğini belirtti.

Rus turistlerin Antalya'nın turizm pazarında önemli bir paya sahip olduğuna dikkati çeken Uslu, turizmin çeşitlenmesi için farklı pazarlarla ilgili çalışmalar yapıldığını vurguladı.

Turizmin başkenti Antalya'nın bu yıl turizmde geçen yıla oranla çok iyi noktaya doğru tırmandığına değinen Uslu, şunları kaydetti:

"2015 yılı 15 Haziran itibarıyla 530 bin Rus turist Antalya'ya gelmişti. Uçak düştükten sonra 2016 yılı içerisinde 15 Haziran 2016 tarihine kadar gelen turist sayısı yalnızca 12 bindi. Yani uçak düşmesi kriziyle turist sayısı 530 binden 12 bine düştü. Bu yıl ise bu rakam 2015'in rakamlarını geçti. 15 Haziran itibarıyla 2017 yılı içerisinde 570 bin Rus turist Antalya'ya geldi. Antalya ve Türkiye turizmi için sevindirici bir durum. Türkiye'ye gelen Rus turistlerin ortalama yüzde 70-75'lik kısmı Antalya'ya geliyor."

- "Rusya pazarı Türkiye için çok önemli"

Uslu, Rusya pazarının Türkiye için önemli ancak Antalya turizmi için çok daha önemli olduğuna dikkati çekerek, Rusya ile her açıdan ilişkilerin iyileşmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Turizmin dünyanın en güçlü barış siyaseti, en büyük barış projesi olduğuna işaret eden Uslu, turizmin milletlerin yakınlaşmasını, birbirini sevmesini artırdığını, uluslararası ilişkileri, diplomasiyi, ülkeler arası siyaseti pozitif etkilediğini kaydetti.

Uslu, "İki toplumun yakınlaşması Rusya ile ilişkilerin normalleşmesinde önemli bir pozitif güç oldu. Antalya'nın 2017 turizm rakamları da 2016'ya nazaran yüzümüzü güldürüyor. 2015'te 15 Haziran itibarıyla yaklaşık 3 milyon civarında toplam turist Antalya'ya gelmiştir. Bu 2016'da aynı periyotta yüzde 40'lık bir eksilmeyle 1 milyon 700 bine düşmüştü. Bu yıl 15 Haziran itibariyle bu sayı 2 milyon 500 bin, 2015 rakamlarına doğru hızlı bir yükseliş." ifadelerini kullandı.

Hindistan pazarından pay alabilmek için hem sektörün hem Kültür ve Turizm Bakanlığının önemli çalışmaları olduğuna dikkati çeken Uslu, özellikle uzun süren Hint düğünlerinin Antalya'da yapılmasını temenni etti.

Uslu, Almanlar'ın Türkiye'ye ilgisinin de Almanya ile yeniden diplomatik ilişkilerin normalleşmesi sürecine katkı sağlayacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.