Antalya

Finike'de iftar sofraları

10:01 21 Haziran 2017
Finike'de iftar sofraları

Finike Belediyesi, her akşam ilçedeki farklı bir mahallede iftar sofrası kuruyor.

Ramazan başında Hasyurt Mahallesi'nde başlayan iftar programları, Turunçova, Yeşilyurt, Sahilkent ve Yuvalı mahallelerinde devam etti.

Her akşam belediye ekipleri tarafından vatandaşların masalarına üç çeşit yemek ve tatlı servisi yapılan sofralarda, binlerce vatandaş orucunu açıyor. Aynı anda ilçe merkezinde Hükumet Konağı arkasında kurulan iftar sofrasında da ilçe merkezindeki vatandaşın iftar yapması sağlanıyor.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, Finike Belediyesi olarak ramazanda vatandaşla iç içe olmak, bu ayın manevi havasını birlikte teneffüs etmek amacıyla her akşam ilçe merkezinde ve farklı mahallelerde iftar sofraları kurduklarını söyledi.

İftar sofralarında binlerce vatandaşın birlikte oruçlarımızı açtığını, hep birlikte duaların yapıldığını ifade eden Sarıoğlu, "Aynı zamanda iftar sofrası kurarak halkımızla hayırsever vatandaşlarımız arasında köprü görevi üstlendik. Hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan yemekler yine Finike Belediyesi ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Kadir gecesinde ise çok geniş katılımlı bir iftar programı planlıyoruz. Bu mübarek gecede bütün Finike halkıyla orucumuzu açmak istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.