Antalya

2. Finike Portakal Festivali etkinlikleri

14:39 30 Haziran 2017
2. Finike Portakal Festivali etkinlikleri

Antalya'da bu yıl ikincisi düzenlenen Finike Portakal Festivali, portakallı yemek ve en iyi portakal yetiştiren çiftçi yarışmalarıyla devam etti.

Finike ilçesinde devam eden festival kapsamında portakallı yemek ve en iyi portakal yetiştiren çiftçi yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada, portakallı tatlı kategorisinde Merve Harmandal Bağrıyanık, Betül Urhan ve Melike Harmandal dereceye girdi, portakallı yemek kategorisinde ise portakallı balık ile Rasık Orakçal birinci, portakallı çorba ile Demet Gümüş ikinci ve portakal soslu enginarlı bakla ile Emine Urhan üçüncü oldu.

En iyi portakal yetiştiren çiftçi yarışmasında ise çiftçiler, bir yıl boyunca yetiştirdikleri portakalları jüriye sundu. Portakalın rengine, kokusuna, boyutuna ve tadına bakılarak değerlendirme yapılan yarışmada Muharrem Aslan, İsa Altıntepe, Ali Fahrettin Çağlayan, Bekir Kaplan ve Ali Başkaya'nın yetiştirdiği portakallar ödüle layık görüldü.

Yarışmalarda dereceye girenler kategorilerine göre altınla ödüllendirildi.

Ayrıca, izleyicilere verilen numaralar arasında yapılan çekilişte bulaşık makinesi, fırın, bisiklet, çamaşır makinesi ve yurt dışı tatili hediye edildi.

Etkinlik sonunda sanatçı Ceylan, konser verdi. Konser sonunda sanatçı Ceylan'a Finike Kadın Kooperatifi tarafından üretilen portakallı yöresel ürünleri takdim eden Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, katılımcılara teşekkür etti.

Finike Portakal Festivali'ni her yıl daha da büyüterek gelenekselleştireceklerini ifade eden Başkan Sarıoğlu, festivalle amaçlarının hem ilçede üretilen Finike portakalını tanıtmak, hem de ilçe ve yöre halkını festival etkinlikleriyle kaynaştırmak olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.