Antalya

Korkuteli Yelten Göleti Sulama Sistemi

16:01 03 Temmuz 2017
Korkuteli Yelten Göleti Sulama Sistemi

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından kapalı sistem olarak yenilenme çalışması yürütülen Korkuteli Yelten Göleti Sulama Sisteminde, hat döşeme çalışmalarının yarıdan fazla bölümünün tamamlandığı bildirildi.

DSİ Antalya 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Korkuteli Yelten Göleti Sulama Sistemi inşaatında beraberindeki heyetle incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Coşkun, 1994 yılında açık kanal ve kanaletli olarak hizmete giren Korkuteli Yelten Göleti Sulamasının verimli kulanımı amacıyla kapalı sisteme geçilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Coşkun, proje kapsamında bugüne kadar yapılan açık, vahşi sulama yöntemiyle yapılan sulamanın, basınçlı ve borulu sisteme dönüştürüleceğini dile getirerek, "Proje toplamda 3 bin 170 dekar alanı sulayacaktır. Projenin en önemli faydaları su tasarrufu, üründe verim, kalite artışı ve ürün maliyetleri ile genel maliyetlerde düşüş olacaktır." ifadelerini kullandı.

Modern sulama yönteminin hayata geçirilmesiyle vahşi sulama yönteminin toprak yapısı üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilerin de önüne geçileceğine işaret eden Coşkun, aşırı su kullanımına bağlı olarak toprakta oluşacak çoraklaşmanın da önüne geçileceğini kaydetti.

Coşkun, Yelten Göleti Sulama Sistemi yenilenmesi işinde ana ve yedek hat olarak 14 bin 804 metre olan sulama şebekesi inşa edileceğini belirterek, bugüne kadar 8 bin 900 metrelik kısımda boru döşeme işi ve dolgu çalışması yapılarak, yarıdan fazla kısmında inşa çalışmasının tamamlandığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.