Antalya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16:22 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 15 Temmuz gecesi şehit ve gazilerin gösterdiği cesaret, dirayet, dik duruş ve kararlığının her türlü değerin üstünde olduğunu bildirdi.

Vali Karaloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz Destanı'nın birinci yılında hüznü, heyecanı, coşkusu, onur ve gururuyla milletçe yaşadıklarını ifade etti.

Tarihin en karanlık hadiselerinden olan darbe kalkışması ve işgal girişiminin milletin verdiği mücadele ile parlak bir zafer ve aydınlığa dönüştüğüne dikkati çeken Karaloğlu, milletin o gece Çanakkale ve İstiklal harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek ve bilek olduğunu vurguladı.

"Millet o gece tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır." ifadesini kullanan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"15 Temmuz milletin yaşadığı saldırıların ne ilki, ne de sonuncusudur. Selçukludan Cumhuriyete, bin yıldır bu topraklardaki varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin saldırıları devam ediyor ve edecektir. Ancak, bütün bu saldırılar karşısında milletimizin duruşu her zaman nettir. Kendisini hedef alan her türlü terör, darbe ve işgal girişimine karşı, birlik ve bütünlük içerisinde cevap vereceğini 15 Temmuz 2016’da bir kere daha dünyaya göstermiştir. Hiç şüphesiz, şanlı tarihimizin altın sayfalarına 15 Temmuz Destanı olarak not düşülen bu büyük zaferin asıl kahramanları, canlarını bu yolda feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. 15 Temmuz gecesi onların gösterdiği, cesaret, dirayet ve dik duruş ve kararlılık her türlü değerin üstündedir. 15 Temmuz destanını asla unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz’un her yıl dönümünde yad edecek, kahramanlıklarını nesilden nesile gururla aktaracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.