Antalya

Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu

17:50 14 Temmuz 2017
Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgütün sözde kaymakamlardan sorumlu "Akdeniz bölge imamı" ile eşi gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütte "abla" diye tabir edilen Hatice B'yi takibe aldı. Şüpheli tavırlarda bulunan kadının bulunduğu Konyaaltı ilçesi Gürsu Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenlendi.

Polisin eve girdiğini gören Hatice B, telefon ve dizüstü bilgisayarları balkondan attı. Operasyonda, Hatice B. ile görev yaptığı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinden ihraç edilen ve 4 farklı FETÖ soruşturmasından aranan eşi Doç. Dr. Hakan B. gözaltına alındı.

Sahte kimlik kullandığı tespit edilen Hakan B'nin, örgütün sözde kaymakam ve kaymakam adaylarından sorumlu "Akdeniz bölge imamı" olduğu belirtildi.

Örgütün şifreli haberleşme programlarını kullandığı ifade edilen şüphelinin, bir hafta önce kiraladığı öğrenilen evindeki aramada çok sayıda cep telefonu, sim kart ile dijital doküman ele geçirildiği bildirildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.