Antalya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

01:39 16 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Antalya, Isparta ve Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında, meşaleli birlik yürüyüşü yapıldı, meydanlarda demokrasi nöbetine başlandı.

Antalya Atatürk Devlet Hastanesi önünden ellerinde bayrak ve meşaleyle toplanan binlerce vatandaş, Milli Birlik Yürüyüşüne katıldı.

Protokol üyelerinin de katılımıyla Güllük Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na ulaşan vatandaşlar, demokrasi nöbetine başladı.

Vali Karaloğlu, FETÖ terör örgütünün sızdığı devletin kurumlarını kullanarak, milletin silahını millete çevirerek, darbe girişimine kalkıştığını söyledi.

FETÖ ile mücadelenin çok kolay olmadığını dile getiren Karaloğlu, "Dikkatli gidiyoruz, bu işe bulaşmamış insanların zarar görmesini istemiyoruz ama bulaşan herkes karşılığını görsün arzu ediyoruz." diye konuştu.

Hep beraber Antalya'dan meydan okuyacaklarını belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Pensilvanya'daki sümüklü FETÖ de duysun, onu kullananlar da duysun. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise 15 Temmuz'da vatan hainlerinin sivil insanların üzerine ateş açtığını ifade etti. Tanklarla helikopterlerle silahsız insanların üzerine ateş eden FETÖ'cü hainlerin hala inkar etmeye çalıştığını vurgulayan Türel, "Acımız taze, yaramız derin." dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı konser verdi.

- Isparta

Isparta'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çok sayıda vatandaş, "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Belediye önünde toplanan vatandaşlar, Mimar Sinan Caddesi'nden Valilik binası yanındaki 15 Temmuz Demokrasi Meydanına ulaştı. Yürüyüşte caddeye gül suyu döküldü.

Anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ile binlerce Ispartalı katıldı

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, şehit düşenler için dua edildi. Katılımcılar, meydanda kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.

Vali Şehmus Günaydın, FETÖ'nün haince gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında geçen yıl olduğu gibi darbeye karşı yine meydanlarda olduklarını söyledi.

Isparta'da hainlere fırsat vermediklerini belirten Günaydın, 15 Temmuz gecesinde darbe girişimini bertaraf edenlere teşekkür etti.

- Burdur

Burdur'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Milli Birlik Yürüyüşü" ve "Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mitingi" gerçekleştirildi.

Köprübaşı mevkisinde ellerinde bayraklarla toplanan çok sayıda kişi, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda düzenlenen mitingde, şehit annesi Vesile Alyanak ve Havvana Koçak şiir okudu.

Programda, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Akif Altay'ın hayatını anlatan bir slayt gösterildi. Bu sırada şehidin ailesi göz yaşlarına hakim olamadı.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ablası Elif Serin de 15 Temmuz gecesiyle ilgili gösterilen klipte duygulandı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 15 Temmuz şehidi Akif Altay'ın ailesine ve Ömer Halisdemir'in ablasına Türk bayrağı ve şehitlerin fotoğraflarını takdim etti. Yılmaz, 15 Temmuz anı defterini imzaladı.

Vali Yılmaz, 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak gerektiğini belirterek, 15 Temmuz'da verilen selalardan rahatsız olanların selaları kesmek istediğini hatırlattı.

Öte yandan, mitinge katılanlara Anadolu Ajansı'nın (AA) "15 Temmuz hain darbe girişimi" broşürü dağıtıldı, vatandaşlar broşürlere ilgi gösterdi.

Bu arada, Vali Şerif Yılmaz, Karamanlı ilçesinde geçen yıl yürüyemediği için demokrasi nöbetine eşeğiyle giden 91 yaşındaki Emine Özcan'ı evinde ziyaret ederek, bayrak hediye etti. Yılmaz, daha sonra, 15 Temmuz Şehitleri ile Fırat Kalkanı Harekatında şehit düşen Uzman Çavuş Ali Yılmaz parklarının açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.