Antalya

Türk ve Rus sporcular, dünya karmasına karşı dövüşecek

00:36 19 Temmuz 2017
Türk ve Rus sporcular, dünya karmasına karşı dövüşecek

Absolute Championship Berkut (ACB) Karma Dövüş Turnuvası, bugün Antalya'nın Kemer ilçesinde yapılacak.

Karma Dövüş Sanatları (MMA) Federasyonu tarafından düzenlenecek turnuvada mücadele edecek sporcular tanıtıldı. Sunuculuğunu ünlü Rus artist ve spiker Aleksander Zagorskiy'in yaptığı etkinlikte, sahneye ikişer ikişer çıkan sporcuların tartıda kiloları ölçüldü.

Turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden 30 sporcu katılacak.

MMA Federasyonu Başkanı Ali Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ACB'nin dünyanın en büyük üçüncü MMA organizasyonu olduğunu belirterek, desteklerinden dolayı Kemer Belediyesine teşekkür etti.

ACB'nin dünyada çok fazla izleyici tarafından takip edildiğini ifade eden Arık, organizasyonda Türkiye'den 7 sporcunun mücadele edeceğini belirterek, "Türk sporcular arasında mart ayında yapılan Dünya MMA Şampiyonası'nda birinci olan Kadir Dalkıran da var. Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Ermenistan, Ukrayna, Gürcistan, Bulgaristan, İran, İsrail ve Rusya'dan sporcular mücadele edecek." dedi.

Ali Arık, organizasyonda Türk ve Rus sporcuların birleşerek diğer sporculara karşı mücadele edeceğini kaydederek, "Türkiye'nin Rusya ile ilişkileri her geçen sene daha iyi oluyor. Turizme ve ekonomiye de faydası var. Bu organizasyonda Türk ve Rus sporcular birleşip, diğer sporculara karşı mücadele edecek. Bu, iki ülke ilişkilerine katkı sunacaktır." diye konuştu.

Organizasyon sırasında güvenlik önlemi alan polislere zorluk çıkaran bir vatandaş ise ekip aracına bindirilerek karakola götürüldü. Direnmeye çalışan vatandaşın araca bindirilmesi için çevredeki diğer vatandaşlar da polislere yardım etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.